AUSTRIJSKI BISKUP: Islam nije miroljubiva vera
Foto: Youtube/Printscreen

Treba zaštititi muslimane koji žele da promene veru

AUSTRIJSKI BISKUP: Islam nije miroljubiva vera

Austrija -

Salcburški biskup Andreas Laun ocenio je danas da islam nije miroljubiva vera i da država treba da zaštiti sve muslimane koji žele da pređu na hrišćansku veru.

Laun je u intervjuu bečkom nedeljniku "Profil" rekao da je terorističko ubistvo francuskog sveštenika u Parizu "ideološko slepilo u službi velike borbe između boga i đavola". Laun kaže da "islam favorizuje" terorizam time što Kuran ima delove u kojima se podržavaju takva dela, pa čak i preporučuju.

Atentati u Francuskoj, prema njegovim rečima, predstavljaju teret po odnos prema islamu. Laun je podvukao da je potrebno borbenije hrišćanstvo koje moze da se brani, u smislu da hrišćani prestanu da ulepšavaju islam, ili se ponašaju kao da je islam miroljubiva vera. Austrijski biskup podvlači da se islam od samog početka "širio požarom i mačem".

"Trebalo bi sve da učinimo da muslimane upoznamo sa Hristom i država bi trebalo da zaštiti one koji žele da postanu hrišćani", smatra Laun ukazujući da i pored pretnji ubistvom mnogi muslimani prelaze na hrišćanstvo.

Laun je kazao da se slaže sa papa Franjom da je "svet u ratu".

"To je rat pre svega duhovni, ali loše misli slediće ubrzo i loše reči, a onda i loša dela i oružje", upozorio je Laun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track