(FOTO) MONSTRUM: Kada je iskasapio Bosanku (19) jeo delove njenog tela koji su ostali na nožu!

POČELO SUĐENJE AUSTRIJSKOM KANIBALU

(FOTO) MONSTRUM: Kada je iskasapio Bosanku (19) jeo delove njenog tela koji su ostali na nožu!

Austrija -
Kada je u sudnicu uveden ubica Aleksandar I.( 21), koji je lice krio papirima majka ubijene Mirele Batanović ustala je i zaurlala: "Zašto Alekse, zašto?! Pokaži svoje lice!"

SALCBURG - Članovi porodice ubijene Mirele Batanović (19) došli su juče na suđenje njenom ubici u majicama sa njenom slikom. Čim je u salu uveden Aleksandar I.(Alexander, 21), koji je lice krio papirima koje je držao u rukama, Mirelina majka je ustala i zaurlala: "Zašto Alekse, zašto?! Pokaži svoje lice!".

Obezbeđenje je bilo pojačano jer su članovi žrtvine porodice tokom rekonstrukcije ubistva, hteli da linčuju Mirelinog ubicu. Aleksandar je koji je ruskog porekla i bankarski službenik po zanimanju priznao je da je ubio Mirelu, Austrijanku islamske vere, čiji su roditelji poreklom iz BiH.

Početkom oktobra 2014, Aleksander je ubio i raskomadao svoju devojku Mirelu, a kao motiv je prvo naveo svađu, pa ljubomoru. Satanizam i okultizam su se takođe spominjali, jer su na telu ubijene nožem bili urezani mistični simboli, a utvrđeno je i a je ubica pio žrtvinu krv.

"Morao sam to da uradim", promrmljao je juče na sudu Aleksandar kada su ga pitali za motiv ubistva. On je pre ubistva na internetu sat i po gledao kako se ubija čovek nožem.

"Hteo sam da znam kako se to pravilno radi", izjavio je na suđenju Aleksandar. Pritom je pio viski i pivo. Mirelu je napao čim je ušla u stan. "Nije se branila", rekao je Aleksander, koji je priznao da je posle ubistva pojeo delove žrtvinog tela, ali samo one koji su ostali da vise na noževima.

Ubica Aleksandar I. ...Foto printscreen heute.at/Franz Neumayr
Ubica Aleksandar I. ...Foto printscreen heute.at/Franz Neumayr

"To daje snagu", objasnio je. Urezan pentagram i sunčev točak na leđima ubijene opisuje kao simbol podvrgavanja sotoni. Suđenje se nastavalja danas,a presuda se očekuje sutra (sreda, 2. septembar).

Tužilaštvo tvrdi da je Aleksander planirao ubistvo, namamio Mirelu u stan u gradiću Zalfeldenu (Saalfelden), u kojem je živeo sa svojom majkom, Mirelu je odmah napao i bukvalno je iskasapio. Na telu je pronađeno ukupno 50 uboda i posekotina kojer joj je naneo sa pet različitih noževa. Samo u srce je nesrećnu devojku ubo 11 puta.

Ubičina majka je posle ponoći pronašla Mirelin leš u kupatilu i pozvala policiju i Aleksandar je uhapšen bez otpora. Utvrđeno je da je u krvi imao 0,8 promila alkohola. Na sudu je Aleksander prizano da je planirao ubistvo, te da su ga na to naveli glasovi koje povremeno čuje od septembra 2011, posle smrti ujaka u automobilskoj nesreći. Hteo je da glasovi nestanu i da ga ostave na miru, te odlučio da ubije svoju prijateljicu, kelnericu Mirelu. Sa njom je u vezi bio, sa prekidima, od 2013.

Aleksanderov advokat, Lijana Hiršbrih (Liane Hirschbrich), kaže da je njen branjenik očigledno duševno bolestan. Ona zato traži da ga sud uputi u psihijatrijsku ustanovu, a ne u zatvor. Međutim, sudski psihijatrijski veštak tvrdi da je osumnjičeni uračunljiv, uprkos teškom poremećaju ličnosti. Tomas Miler (Thomas Müller), poznat stručnjak za izradu profila kriminalaca, kaže da je u ovom slučaju reč o takozvanom "overkillu":

"Optuženi je hteo da omalovaži i ponizi žrtvu i posle smrti.To je bila doslovno egzekucija", kaže državna tužiteljka.

Po austrijskom zakonu, za ubistvo koje je izvršilo lice koje je u trenutku zločina bilo starije od 18, ali mlađi od 21 godinu, sleduje kazna od najmanje pet do maksimalno 20 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track