AZILANTI ISPRAZNILI KASU: Austrija traži 5,4 miliona evra pomoći od EU!
Foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

IZBEGLIČKA KRIZA

AZILANTI ISPRAZNILI KASU: Austrija traži 5,4 miliona evra pomoći od EU!

Austrija -
Austrija procenjuje da će ove godine biti suočena sa 80.000 zahteva za dobijanje azila, pošto neprestano raste broj izbeglica

BEČ - Austrija je od Brisela zatražila vanrednu pomoć od 5,4 miliona evra za savladavanje problema stalno rastućeg talasa azilanata.

Novac će biti iskorišćen za finansiranje osnovnog snabdevanja, objasnio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl-Hajnc Grundbek. Konkretno se radi o potrebnom smeštaju i snabdevanju hranom podnosioca za dobijanje azila.

Nadležni evropski komesar Dimitris Avramopulos kazao je da će austrijski zahtev biti analiziran od srane nezavisnog odbora, i istakao da se nada da bi sredstva mogla još u avgustu biti prosleđena. Pored Austrije pomoć je zatražila i Mađarska, i to u visini od osam miliona evra, a i Grčka je najavila da će se obratiti Briselu za dodatna sredstva.

Austrija procenjuje da će ove godine biti suočena sa 80.000 zahteva za dobijanje azila, pošto neprestano raste broj izbeglica koje, pretežno balkanskom rutom, dolaze u tu zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track