BAHATI VOZAČ: Oduzeli mu dozvolu, a on seo za volan i pokosio policajca!
Foto: Kurir Austrija

saobraćajna nesreća u majdlingu

BAHATI VOZAČ: Oduzeli mu dozvolu, a on seo za volan i pokosio policajca!

Austrija -
Od siline udarca policajac je odleteo nekoliko metara i telom udario u obližnji saobraćajni znak, lekari mu se bore za život

MAJDLING - Lekari u Majdlingu (Meidling) bore se za život policajca (50), koga je u subotu automobilom pregazio mladić (29), koji je vozio bez vozačke dozvole. Policajac zadobio teške povrede glave i mnogobrojne unutrašnje povrede.

Prema rečima policijskog portparola Johana Baumšlagera (Johann Baumschlager), u subotu oko 18.40 časova, u ulici Lajta štrase (Leitha Strasse, pokrajina Donja Austrija), mladić je, iz zasad nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom prešao u levu traku i udario policajca, koji se nalazio na čelu povorke, organizovane povodom predstojećeg praznika svetog Nikole.

Od siline udarca policajac je odleteo nekoliko metara i telom udario u obližnji saobraćajni znak. Teško povređeni policajac je odmah prebačen u bolnicu u Mjadlingu gdje je podvrgnut hitnoj operaciji i prema rečima doktora njegovo stanje je kritično.

Policija je utvrdila da mladić nema vozačku dozvoliu koja mu je pre nekog vremena oduzeta zbog prebrze vožnje. Vozač, koji u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola rekao je policiji da ne zna kako je skrenuo u levu kolovoznu traku i udario policajca.

Policija je od vozača uzela uzorak krvi, kako bi utvrdili da li je vozač u trenutku nesreće bio pod uticajem nekog narkotika. Iskazi svedoka različiti su po pitanju brzine kojom je mladić vozio. Jedan svedok je rekao da nije vozio prebrzo, dok drugi tvrde da je maldić jurcao. Uviđaj policije pokazaće da li se vozač pridržavao ograničenja brzine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track