(VIDEO) DA LI JE OVO MOGUĆE: Izbeglice hoće da smesti u Friclovu kuću strave!

NUDI POMOĆ

(VIDEO) DA LI JE OVO MOGUĆE: Izbeglice hoće da smesti u Friclovu kuću strave!

Austrija -
Podrum strave, u kojem je Fricl počinio svoje zločine, je zabetoniran. Kuća je na raspolaganju izbeglicama kao bezbedan smeštaj, istakao je upravnik Friclove imovine

BEČ - Kuća u kojoj je jedan od najvećih zločinaca Austrije Jozef Fricl zlostavljao decenijama svoju ćerku mogala bi da se koristi kao smeštaj za izbeglice.

Tu ideju izneo je upravnik Friclove imovine Valter Ancbek, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da ponudu ne smatra ozbiljnom.

"Podrum strave, u kojem je Fricl počinio svoje zločine, je zabetoniran. Kuća je time rešena svih stravičnih uspomena i na raspolaganju je izbeglicama kao bezbedan smeštaj", istakao je Ancbek.

On je najavio da će svoj predlog predati Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kuća u Amštetenu raspolaže svom sanitarnom opremom i u njoj bi, prema Ancbeku, moglo bi da se smesti 50 ljudi. O predlogu će odlučiti pokrajina Donja Austrija, na čijoj teritoriji se nalazi kuća.

Jozef Fricl (75) je 24 godine držao ćerku u podrumu svoje kuće, silovao je više od 3.000 puta i sa njom začeo sedmoro dece. Uhapšen je u aprilu 2008. i osuđen na doživotnu robiju.

(Tanjug/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track