FINANSIJSKA POLICIJA MOLI ZA POMOĆ: Prijavite vlasnike slot aparata!
Foto: Politika.rs

Novi zakon stupio na snagu

FINANSIJSKA POLICIJA MOLI ZA POMOĆ: Prijavite vlasnike slot aparata!

Austrija -
"Sekcija 8“, koja pripada Socijaldemokratskoj partiji (SPÖ) izradiće plan grada Beča sa tačno obeleženim lokacijama na kojima su u upotrebi bili slot aparati

BEČ - Od 1. januara ove godine u Beču je na snagu stupio Zakon o zabrani slot aparata. Finasijska policija upozorila je vlasnike automata da moraju da se pridržavaju novih odredbi, i zamolila građane, da ako negdje primete slot aparat, da im to i prijave, piše danas austrijski Javni-radio-televizijski servis (ORF). Prema rečima Vilfrida Lenera (Wilfried Lehner), šefa bečke finansijske policije, njihovi kotrolori se već nalaze na terenu.

„Prema potrebi možemo mobilisati do 200 kontrolora“, rekao je Lener za Austrijsku novinsku agenciju (APA), i pozvao građane Beča da ukoliko primete ilegalne slot aparate, o tome obaveste finansijsku policiju.

Takođe, „Sekcija 8“, koja pripada Socijaldemokratskoj partiji (SPÖ) i koja je još 2011. godine podnela zahtev za zabranu slot aparata, moli Bečlije da pomognu finansijskoj policiji u pronalasku ilegalnih aparata. Upravo u ovu svrhu, „Sekcija 8“ želi da izradi plan grada Beča sa tačno obeleženim lokacijama na kojima su do kraja prošle godine u upotrebi bili slot aparati, i da taj plan objavi putem interneta.

Na ovaj način bi registrovani korisnici ovog sajta, odnosno građani Beča, mogli sami da posete te lokacije, te utvrde da li se na njima još uvek nalaze, sada već, ilegalni slot aparati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track