(FOTO) OVO JE PLAN NAPADA NA BEČ I BERLIN: Tajne službe otkrile mape novih terorističkih udara!
Foto: Prinskrin Kronen Cajtung

Crveni alarm

(FOTO) OVO JE PLAN NAPADA NA BEČ I BERLIN: Tajne službe otkrile mape novih terorističkih udara!

Austrija -
BEČ - Opasnost od terorističkih napada postoji očigledno i u Austriji, pošto su obaveštajne službe pronašle mape Beča i Berlina kod jedne grupe izbeglica.

Jedna šestočlana grupa izbeglica, navodi list pozivajući se na izjave drugih izbeglica, svi arapskog porekla, koja je pre tri nedelje dospela do glavne bečke železničke stanice, tokom čitavog puta je studirala mape. Reč je o Arapima sa tuniskim, sudanskim, sirijskim i čak holandskim pasošima, javlja Kronen cajtung.

Na mapi Beča zaokružene su četiri tačke - Većnica, Palata Hofburg, park Štatpark i centralni trg Štefansplac.

Na mapi Berlina zaokružena diplomatska predstavništva SAD, Francuske, Rusije i Britanije, kao i jedna stanica podzemne želnice.

"Oni su rekli da moraju da pamte određena mesta", preneo je bečkom dnevniku jedana neimenovani izbeglica poreklom iz Iraka.

Austrijske službe istražuju ove navode i u isto vreme intenzivno istražuju gde je sve u Austriji boravio Salah Abdeslam, koji je sada tražen kao jedan od planera napada u Parizu.

Policija ga je kontorlisala 9. septembra u jednom automobilu na autoputu između nemačke granice i gornjeaustrijskog Velsa. Bio je u vozilu sa još dvojicom muškaraca. Rekao je policajcima da je u Austriju došao na "par dana odmora".

Policija, zasad, nije pronašla niti jedan trag gde je bio u državi, jer nije ispunjena niti jedna prijava boravka, uobičajena u hotelima i drugim turističkim objektima.

(Foto: Printskrin Kronen cajtung)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja