GUVERNER BURGENLANDA: Proterati sve izbeglice koje su u Austriju došle iz ekonomskih razloga!
Foto: Rojter

Zahtev saveznoj vladi

GUVERNER BURGENLANDA: Proterati sve izbeglice koje su u Austriju došle iz ekonomskih razloga!

Austrija -
Zahtevamo i da se u Austriju ne primaju izbeglice iz sigurnih trećih država, Albanije, Crne Gore i drugih, kaže Hans Nisl

AJZENŠTAT - Hans Nisl (Hans Niessl, SPÖ), stari-novi čelnik austrijske pokrajine Burgenland zahteva od saveznih vlasti da ubrzaju proterivanje izbeglica koje u Austriju dolaze isključivo iz ekonomskih razloga i kojima je odbijen zahtev za azil.

"Suočeni smo sa nefunkcionisanjem evropske politike prema izbeglicama. U Burgenlandu ovaj problem sami ne možemo rešiti, uprkos činjenici da se savezna vlada trudi, u saradnji sa opštinama, da se obezbedi smeštaj za izbeglice. Zato tražimo da se ekonomske izbeglice hitno vraćaju, mislim na ona lica kojima je odbijen azil. Takođe zahtevamo da se u Austriju ne primaju izbeglice iz sigurnih trećih država, Albanije, Crne Gore i drugih", izjavio je Nisl.

On istovremeno brani svoju novu, crveno-crnu vladu, koaliciju Socijaldemokratske (SPÖ) sa Slobodarskom partijom (FPÖ).

"Sproveli smo anketu, ispitali 16.000 članova naše partije, od kojih je 89 odsto izjavilo da treba da budemo spremni na koalicione pregovore sa svim partijama. Za razliku od Beča, velegrada u kojem socijaldemokrate nikako ne žele da sarađuju sa slobodarcima, Burgenland je najruralnija sredina", podseća Nisl, dodajući da je ovde i FPÖ drugačiji nego u austrijskoj metropoli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track