(VIDEO) JEZIVO: 50 izbeglica smestiće u Friclovu kuću strave i u žasa!

DA NE POVERUJEŠ

(VIDEO) JEZIVO: 50 izbeglica smestiće u Friclovu kuću strave i u žasa!

Austrija -
Kuća u Amštetenu u kojoj je Jozef Fricl (73) u podrumu držao zarobljenu svoju ćerku pune 24 godine, pretvoriće se u sklonište za porodice koje traže azil

AMŠTETEN - Bivša kuća austrijskog incestuoznog silovatelja i otmičara Jozefa Fricla (Josef Fritzl) postaće dom za očajne izbegličke porodice pošto lokalne vlasti nisu uspele da pronađu kupca, javlja Daily Mail.Kuća u Amštetenu (Amstettenu), u kojoj je Fricl u podrumu držao zarobljenu svoju ćerku pune 24 godine, pretvoriće se u sklonište za 50 tražitelja azila. Lokalni mediji navode da će kuća biti ponuđena izbeglicama jer se lokalne vlasti trude da pronađu mesto za njih, a ne mogu dopustiti da takva nekretnina stoji prazna. Meštani međutim nisu oduševljeni oviom planom.

- Mi to ne možemo da sprečimo. Likvidator nekretnine može sa njom da radi šta hoće sve dok je zastupnik imovine. Uz kuću, trenutno nabavljamo i kontejner u kom će biti 150 ležajeva za tražitelje azile čime ćemo ispuniti traženu kvotu - rekao je zamenik gradonačelnika Amštetena, Miahael Visner (Michael Wiesner).

Fritzlova kuća prodaje se godinama po ceni od 200.000 eura, ali niko ne želi ovu kuću strave i užasa. Podrum u kojem je Fricl držao ćerku s decom koju joj je napravio silujući je decenijama, zaliven je betonom kako ne bi postao morbidna turistička atrakcija.

Inače, sedamdesettrogodišnji Fricl služi doživotnu kaznu u zatvoru Štajn (Stein). Sve su njegove nekretnine su rasprodate osim sporne 'kuće strave', koja je prazna od kada je otkriven zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track