UGOSTITELJI IMAJU FORE DO  2018. GODINE: Za tri godine restorani, kafići i hoteli bez dima!

POTPUNA ZABRANA PUŠENJA U AUSTRIJI

UGOSTITELJI IMAJU FORE DO 2018. GODINE: Za tri godine restorani, kafići i hoteli bez dima!

Austrija -
Država će odobriti poreske olakšice za sve ugostitelje koji se odluče da ranije potpuno zabrane pušenje u svojim lokalima i to urade do jula 2016. godine

BEČ - Austrijski parlament danas donosi zakon o potpunoj zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima. Ovim zakonom, koji stupa na snagu 1. maja 2018. godine u restoranima, kafićima, ali i hotelskim sobama, više neće smeti da se zapale ni elektronske cigarete, a ni da se puše nargile.

Država, međutim planira da odobri poreske olakšice za sve ugostitelje koji se odluče da ranije potpuno zabrane pušenje u svojim lokalima. odnosno ukoliko to urade do jula 2016. godine. Naime, po zakonu koji je važio do sada, veći ugostiteljski objekti koji su hteli da imaju pušački i nepušački deo, morali su da ih potpuno fizički odvoje jedan od drugog. To je naravno bila velika investicija za mnoge ugostitelje.

Kako država sada ponovo menja kurs i potpuno zabranjuje pušenje, razbesnela je ugostitelje koji su investirali ogromna sredstva pre nekoliko godina u odvajanje pušača od nepušača. Zato je odlučeno da im država sada izađe u susret, i kroz poresku olakšicu vratiti deo novca za nove investicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track