(VIDEO) KAKAV BLAM: Poslušajte kako Ciprasov prevodilac nema pojma nemački, Fajman ostao zbunjen!
Foto: Reuter

Izgubljen u prevodu

(VIDEO) KAKAV BLAM: Poslušajte kako Ciprasov prevodilac nema pojma nemački, Fajman ostao zbunjen!

Austrija -
Koliko se prevodilac "nalupao", najbolje govori izraz lica austriskog kancelara koji u više navrata nije mogao da sakrije zbunjenost

BEČ - Video snimak tokom kojeg se može čuti katastrofalan i iseckan simultani prevod grčkog prevodioca tokom državne posete grčkog premijera Aleksisa Ciprasa austrijskom kolegi Verneru Fajmanu (Werner Faymann) postao je hit na internetu! Koliko se prevodilac "nalupao", najbolje govori izraz lica austriskog kancelara koji u više navrata nije mogao da sakrije zbunjenost.

Austrijski portal oe24 piše da je ovaj prevodilac, kada je zabava u pitanju zaslužio čistih 100 poena, dok je za prevođenje zaslužio - nulu!

U prevodu na srpski, ovako je Austrijancima glasio deo Ciprasovog govora, koji je sa grčkog na nemači prisutnima prevodio službeni prevodilac:

„...Ifigenija (ličnost iz grčke mitologije) je, molim vas lepo, morala čekati da pravi vetar će zaduvati da bi ona, dakle, sa jedrima Evrope... aaaa... pustiće vetar da duva... aaaa... koje će ona, molim vas lepo, oluju mogu upotrebiti protiv. To je naravno jedan mit iz grčke mitologije. Čovek može i druge starogrčke mitove u... aaa... Jedan hibris je, molim vas lepo, ali nastao u Grčkoj, jer su ljudi koji nisu imali ništa sa tim i nisu bili krivi, dakle molim vas lepo, su imali... aaaa... bilo katastrofa za njih“.

Prevodilac je svako malo između nerazumljivih, iseckanih fraza, zastajkivao ili govorio "bitešen", što na nemačkom znači "molim lepo".

Odmah su počeli da pljušte komentari na Fejsbuku:

http://www.youtube.com/watch?v=8jpgOWI9WRc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track