KOGA ŠTRAHE LAŽE: Trampov portparol demantovao da se lider FPÖ sastao sa budućim savetnikom Flinom!
Foto: Reuters

demanti na demanti

KOGA ŠTRAHE LAŽE: Trampov portparol demantovao da se lider FPÖ sastao sa budućim savetnikom Flinom!

Austrija -

BEČ - Portparol novo izabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa demantovao je da se šef FPÖ Hanc Kristijan Štrahe pre nekoliko nedelja susreo sa budućim Trampovim savetnikom za nacionalnu bezbednost, bivšim generalom Majkl Flinom.

Štrahe je kako se navodi bio u poseti Americi uoči predsedničkih izbora, i o toj poseti je objavio nekoliko postova na svom Fejsbuk profilu. On se tada navodno osim sa bivšim generalom Flinom, sastao i sa pojedinim kongresmenima i lokalnim političarima.

Međutim Trampov portparol Džejson Miler, koji je predložen za budućeg direktora za komunikacije u Beloj kući izjavio je da su „lažne izjave“ da se general Flin susreo sa jednim austrijskim političarem.

„ Činjenica je da su navodi jednog austrijskog političara o navodnim susretima i razgovorima sa generalom Flinom obična laž, kao i to da se general žestoko i javno distancira od grupacija sa takvim stavovima i pogledima“, citirao je ultra desničarski portal „ Breitbart“ Trampovog portparola.

FPÖ poslanik Evropskog parlamenta Harald Vilimski je međutim odgovorio na saopštenje Milera da „ Štrahe nikada nije objavio da se lično susreo sa Flinom. Činjenica je da je delegacija na čelu sa Štraheom imala veliki broj sastanaka u Njujorku. On je dobio lični poziv od generalnog austrijskog konzula u Njujorku za prijemnu večeru".

Tokom svog predsedavanja FPÖ predstavnik Mario Kunašek kao i Džordž Majer, poslanik Evropskog parlamenta su se na 63. spratu Trampovog tornja upoznali sa generalom Flinom. U postu koji je Štrahe postavio 15. novembra upravo je reč o sastanku na koji je bio pozvan i sam general Flin. Šef FPÖ Štrahe je tokom svoje posete SAD imao više prijemaa u Njujorku i Vašingtonu, .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track