MUŠKARCI NEĆETE VEROVATI: Žene su bolji i pitomiji vozači!
Foto: SINA

brojke sve govore

MUŠKARCI NEĆETE VEROVATI: Žene su bolji i pitomiji vozači!

Austrija -
Podaci o saobraćajnjim nesrećama u 2013. godini, austrijskog Zavoda za statistiku pokazuju da su žene pruzrokovale manje udesa, ali da se jednako nerviraju za volanom kao i jači pol

BEČ - Žene su bolji vozači dokazuju statistike.

Podaci o saobraćajnjim nesrećama u 2013. godini, koji je objavio austrijski Zavoda za statistiku (Statistik Austria), pokazuju da su žene pruzrokovale manje nesreća bilo da se radi o automobilskim, motociklističkim, ili udesima sa pešacima.

Muškarci su izazvali više saobraćajnih udesa tokom 2013. i to 66 odsto njih učestvujući u saobraćaju kao motociklisti, 64 odsto kao vozači i 58 odsto kao pešaci. Najveći broj automobilskih nesreća izazvan je zbog nepažnje vozača, ili zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Iako zvuči neverovatno, ali žene manje telefoniraju tokom vožnje od muškarac jer su oprezniji vozači vozače. Od ukupno 11.302 udesa izazvani navedenim razlozima, žene su prouzrokovale 3.776 saobraćajki, a muškarci duplo više, odnosno 7.526 udesa.

Kada je u pitanju „agresivna vožnja“, studija osiguravajućih kuća izrađena na uzorku od 1.500 ispitanika pokazala je da su žene manje pitomiji vozači. Prema ovoj studiji procenat žena i muškaraca koji se nerviraju tokom vožnje zbog gluposti koje u saobraćaju čine drugi vozači je fifti-fifti.

Šta kažu brojke

Uzroci i broj automobilskih nesreća koje su izazvali muškarci:- Nepažnja/Odvlačenje pažnje - 7.526- Nepoštovanje prednosti prvenstva prolaza – 5.086- Brzina – 3.112- Sigurnosno odstojanje – 1.418- Alkohol, droga lekovi – 1.086Uzroci i broj automobilskih nesreća koje su izazvale žene:- Nepažnja/Odvlačenje pažnje – 3.776- Nepoštovanje prednosti prvenstva prolaza – 2.721- Brzina – 1.347- Sigurnosno odstojanje – 600- Alkohol, droga lekovi – 190

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track