SAJBER-UCENJIVAČI: Snimila momka kako se samozadovoljava pa mu uzela 6000 evra!

vrebaju na fejsbuku

SAJBER-UCENJIVAČI: Snimila momka kako se samozadovoljava pa mu uzela 6000 evra!

Austrija -
Policija upozorava da je na teritoriji Austrije sve više slučajeva takozvanog seks-toringa, to jest ucenjivanja objavljivanjem kompromitujućih video-četova na internetu

SANKT PELTEN - Policija upozorava da je sve više žrtava seks-toringa i da građani dobro razmislite sa kim se upuštate u video-četovanje, kome šalju fotografije i video snimke, kako ne bi postali žrtve prevaranata i ucenjivača.

Nedavno je mladić (25) iz mesta Bruk an der Lajt (Bruck an der Leitha) u Donjoj Austriji upoznao devojku na Fejsbuku i upustio se u prepisku sa njom. Kako su se zbližili i postajali sve intimniji ona je u jednom momentu od njega zatražila da "samo za njene oči" masturbira pred kompjuterskom kamerom što je momak i uradio. Nije ni slutio da je devojka snimila ovaj njegov seksualni čin.

Onda je usledio šok, jer je devojka tražila od njega da joj uplati određenu sumu novca kako njegov snimak samozadovoljavanja ne bi objavljen. Pošto se na video snimku jasno moglo raspoznati mladićevo lice, ova prevarantkinja je uspela od naivnog dvadesetpetogodišnjaka da iznudi novac u više navrata. Prema policijskom izveštaju mladić je na račun ucenivača ukupno uplatio 6.000 evra, a sve u svrhu toga da ona ne objavi sporni video snimak.

Na teritoriji Austrije već je bilo nekoliko slučajeva ovakvih ucena, takozvanog seks-toringa, a početkom nedelje u pokrajini Gornja Austrija, otkrivena su dva nova slučaja sekstoringa. Policija savetuje građanima koji se nađu u sličnoj situaciji da odmah prekinu kontakt sa prevarantima, da ne nasedaju na njihove ucene, nego da protiv te osobe ili više njih odmah podnesu prijavu.

Neophodno je i da oštećena osoba sačuva kontakt podatke ucenjivača, kao i printskrin njihove međusobne prepiske, kao dokazni materijal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track