TAJSON PONOVO NAPAO: Izujedao komšiju po ruci!
Foto: Printscreen Osterreich

kidiše na ljude

TAJSON PONOVO NAPAO: Izujedao komšiju po ruci!

Austrija -
Zbog dva uzastopna napada na ljude vlasnicima španske doge preti zabrana držanja pasa, što će biti prvi ovakav slučaj u Austriji

MOLN - Nakon što je pas u nedelju po drugi put napao čoveka, vlasnicima preti zabrana držanja ovih kućnih ljubimaca. U slučaju da zabrana bude sprovedena, ovo će biti prvi ovakav slučaj u Austriji.

Franca Dinbergera (Franz Dürnberger, 56), je u nedelju u mestu Moln (Molln) u pokrajini Gornja Austrija napala komšijina španska doga Tajson (Tayson) i izgrizla po ruci. On je krenuo sa svojom čivavom u rukama da je prošeta, a u susret mu je išla komšinica Manuela H. (48) sa svojom dogom i pit-bul terijerom.

„Doga se odjednom otrgla sa povoca i pokušala da napadne moju čivavu. Postavio ruku kako bih zaštitio svog psa, aon je počeo besno da me grize. Dok je vlasnica pokušavala panično da otera dogu od mene, pit-bul je napao mog psa“, rekao je Dinberger.

Nesrećni čovek uspeo je nekako da se iščupa iz snažnih doginih čeljusti, i sa svojim psićem vrati u stan. Kada je ušao u kuću Dinberger se od zadobijenih povreda i šoka samo srušio na pod. Ovo, međutim, nije prvi napad Tajsona. Krajem prošle godine doga je napala drugaricu kćerke svojih vlasnika. Posle novog napada oglasila se i gradonačelnica ovog mesta, Renata Reteneger (Renate Rettenegger, SPÖ)

„E sad je zaista dosta“ , izjavila je Retenegerova i o svemu obavestila nadležne službe, zahtevajući od njih da izdaju zabranu držanja pasa za sve članove ove porodice.

Protiv roditelja već od ranije postoji zahtev za zabranu držanja pasa, ali su oni tada vlasništvo nad psima prebacili na svoju ćerku. Ukoliko se izda ova zabrana bio bi to prvi put da austrijske vlasti zabrane držanje pasa jednoj porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track