(FOTO) MLADIĆ (26) POREKLOM IZ BIH NAPRAVIO MASAKR U AUSTRIJI: Troje mrtvih, 34 povređeno u Gracu!
Foto: Prinskrin Kronen Cajtung

Horor u austrijskom gradu

(FOTO) MLADIĆ (26) POREKLOM IZ BIH NAPRAVIO MASAKR U AUSTRIJI: Troje mrtvih, 34 povređeno u Gracu!

Austrija -
Prema prvim informacijama, radi se o mladiću poreklom iz BiH, starom 26 godina, koji je uhapšen. On je prilikom privođenja delovao veoma konfuzno

GRAC - Tri osobe, među kojima i sedmogodišnji dečak preminule su, a 34 osobe su povređene u napadu pomahnitalog vozača u Gracu koji je autom naletao na ljude, a potom ih napadao nožem, javlja Kronen cajtung.

List navodi da se, prema prvim informacijama, radi o mladiću poreklom iz Bosne i Hercegovine, starom 26 godina, koji je uhapšen. On je, kako javljaju austrijski mediji, prilikom privođenja delovao veoma konfuzno.

"Reč je o 26-godišnjem Austrijancu bosanskih korena", navodi Krone, pozivajući se na izvore iz policije.

Vozač se u centru Graca zaleteo svojim SUV-om u masu ljudi, a onda izašao iz automobila i nasumično napadao prolaznike nožem.

Prinskrin Kronen cajtung
Prinskrin Kronen cajtung

Policija je blokirala celo područje, a četiri helikoptera i 60 vozila Hitne pomoći su na licu mesta. Očevidac je kazao da je napadač vozio od 100 do 150 kilometara na sat te da je čuo vrisak, a kada je izašao napolje video je ljude kako leže na tlu. Potom je napadač izašao iz automobila i napao ljude nožem.

- Pio sam kafu na glavnom trgu, ljudi su počeli da vrište, a potom sam čuo 'brujanje' motora - kazao je jedan od očevidaca, javlja ORF. Brojni građani su u šoku i sa nevericom posmatrali nemile scene u centru Graca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track