UHAPŠEN ZBOG PRETNJI KURCU: U Beču priveden Čečen (16)!
Foto: Printscreen Heute.at

NASILNIK IZA REŠETAKA

UHAPŠEN ZBOG PRETNJI KURCU: U Beču priveden Čečen (16)!

Austrija -

BEČ - Abu 16-godišnji Čečen, dospeo je u žižu austrijske javnosti pošto je u novembru prošle godine učestvovao u brutalnom premlaćivanju 15 godišnje Patricije.

Međutim njemu to nije bilo dovoljno već je nedavno n asvom Fejsbuk profilu objavio preteće poruke pune mržnje na račun ministra inostranih poslova Sebastijana Kurca.

Zbog niza novih prekršaja, državni tužilac je konačno zatražio njegovo hapšenje. Pripadnici bečke jedinice za specijalne operacije ( WEGA), provalili su u četvrtak u njegov stan u Favoriten ulici i uhapsile ga.

Njemu su na teret stavljena krivična dela, nanošenje teških telesnih povreda kao i pretnje i govor mržnje, a na meti uvreda i pretnji Čečna bio je austrijski šef dipllomatije Sebastijan Kurc", izjavila je ovodom hapšenja portparol državne službe Nina Busek.

Državni tužilac Fridrih Kol je izjavio da je delo nanošenja teških telesnih povreda, koje datira još iz oktobra prošle godine, tek sada posle istrage i dokazano.

Naime 16 godišnji Čečen je sa još dvojicom prijatelja, takođe Čečena ugovorio obračun sa 15 godišnjim Slovakom na železničkoj stanici u Korneuburgu. Tom prilikom , oni su naneli teške telesne povrede petnaestogodišnjem učeniku, a tužilac je ovo delo zbog brojčane nadmoći i pretnji okarakterisao kao teže . Slučaj je prebačen sudu u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track