(VIDEO) MONSTRUOZNO: Otmičar i silovatelj Nataše Kampuš snimao kako je muči u podrumu kuće u Beču!
Foto: Pt Orf

pale sve teorije zavere

(VIDEO) MONSTRUOZNO: Otmičar i silovatelj Nataše Kampuš snimao kako je muči u podrumu kuće u Beču!

Austrija -
BEČ - Osam godina pakla koji je Nataša Kampuš proživela u podrumu svog otmičara Volfganga Prikopila (Wolfgang Priklopil) ostalo je zabeležreno na obimnom video materijalu koji je otkriven tokom istrage

Kako „ Welt“ izveštava detektiv Peter Rajhard (Peter Reihard) koji je radio na slučaju sačinio je u zapisniku o otmici i godinama koje je Kampušova provela u zatočeništvu napisao je u svojoj knjizi da su pronađeni i video zapisi.

„To je dokaz izopačenog uma otmičara i istovremeno intuitivne snage njegove žrtve koja je na kraju pobedila“ izjavio je Peter. Oni su do danas čuvani u tajnosti, ali je ovaj video materijal uz znanje i dopuštenje Nataše Kampuš konačno dostupan široj javnosti. Sadržaj videa potvrđuje svedočenje Kampušove o seksualnom zlostavljanju, čime su odbačene sve teorije zavere i glasine o njenom saučesništvu.

Volfgang Prikopil (Foto Printscreen dailymail.co.uk)
Volfgang Prikopil (Foto Printscreen dailymail.co.uk)

Na snimcima su zabeleženi praznici, Božić, Uskrs, rođendani koji pokazuje kako se Priklopl odnosio prema svom „robu„. On je Kampušovu mučio do iznemoglosti i fizički i psihički. Stalno joj je ponavljao „debela si, odvratna. Budi ljubazna, ponizna, slušaj“.Nataša nije pristajala da bude pasivna žrtva, na snimcima se može videti kako Priklopl prekoreva Natašu koja pokušava da se odbrani… Jednom prilikom dok je čistila rešetku šporeta on traži od nje da savršeno čistu rešetku, ali se ona mu se suprotstavlja. Zatim u jednoj od scena psihički se iživljava tokom doručka nad nekada bucmastom 11-godišnjom devojčicom koja je sada izgladnela, mršava, jadno i oskudno obučena. Tokom čitavog snimka pokazuje nezadovoljstvo svojom sluškinjom na koju se neprestano dere dok posmatra kako ona izvršava kućne poslove.

Na snimcima se vidi kako je podučavao Natašu kod kuće, ali je u drugim situacijama bio profesor iz pakla.Snimci pokazuju pre svega da je on reagovao samo u trenucima kad je smatrao da je to neophodno i nalik nervoznom bolničaru svakoj situaciji pristupao suzdržano.Fascinantno je kako je Nataša uprkos svojim godinama uspevala smireno i inteligentno da se suprotstavi uvredama i prekorima svog Otmičara i da ga navede na druge misli.Slavlja poput rođendana, Božića, Uskrsa bila su posebno važna za Priklopila. Pre nego što bi slavlje i počelo Nataša je molila za papir, olovku, boje kako bi slikala. Njen „milostivi„ otmičar bi joj tada donosio samo beli papir koji bi ona oslikala ili poklone kojima se ona lažno divila i radovala.Nakon bekstva

Da podsetimo tada desetogodišnja Nataša Kampuš je oteta 2. marta 1998.godine i 3096 danaPriklopil držao u podrumu svoje kuće. Tek 23. avgusta 2006.godine, kada je postala punoletna, uspela je da pobegne od svog otmičara, a on se ubio bacivši pod voz.

Nataša je opisala njeno iskustvo rečima:“ to vam je kao da ste papagaj u kavezu koji redovno dobija granule i vodu , zatim iznova peva istu pesmu kao što je to radio i tamo odakle dolazi“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track