VOZIO ŠESTORO DECE BEZ VOZAČKE DOZVOLE: Udario u voz i pobio pola porodice!
Foto: ORF/Bernhard Wangler

UŽASNO

VOZIO ŠESTORO DECE BEZ VOZAČKE DOZVOLE: Udario u voz i pobio pola porodice!

Austrija -
Tokom istrage utvrđeno je da Patrik Z. (26) nikada nije imao vozačku dozvolu. Proces za njeno dobijanje on je pokrenuo još 2008. godine, ali da nije položio vozački ispit

PURGŠTAL - Austrija je još uvek u šoku posle teške nesreće u kojoj je poginulo pet članova jedne porodice, a još troje dece teško povređeno, a još veći je izazvalo saznanje da je Patrik vozio bez vozačke dozvole.

Prošlog petka u Purgštalu (Purgstall) u sudaru putničkog automobila i voza poginuli su Patrik Z. (26), njegova supruga Anita P. (32) i njihovo troje dece, dva sina (7 i 8 godina) i jedanaestogodišnja ćerka. Iz smrskanog vozila izvučeno je još troje teško povređene dece, dve devojčice (4 i 5 godina), i dvanaestogodišnji dečak.

Tokom istrage utvrđeno je da nesrećni vozač Patrik Z. nikada nije imao vozačku dozvolu. Proces za njeno dobijanje on je pokrenuo još 2008. godine, ali da nije položio vozački ispit, potrvrdila je porptaroldonjoaustrijske policije, Johan Maumšlager (Johann Baumschlager).

Srećom iako su povrede dečaka bile veoma teške i opasne po život, lekari bolnice u Sankt Peltenu (St. Pölten) uspeli su da stabilizuju njegovo stanje. Dečak je bolje zbog čega su ga u petak prebacili u bolnicu u Lincu gde su hospitalizovane i njegove dve sestre. Četvorogodišnju devojčicu lekari još uvek drže u veštačkoj komi, ali je van životne opasnosti, a starija (5) se gotovo sasvim oporavila i već se igra se u bolnici. Istraga je potvrdila da je za nesreću kriv vozač automobila, jer nije zaustavio automobil na stop znak, koji se nalazi ispred pružnog prelaza i nastavio da vozi. U tom trenutku naišao je voz i zbog nemogućnosti da zakoči, udario u auto koji je vukao oko 100 metara, sve dok nije uspeo da se zaustavi.

Od petoro pogiinulih rodbina i prijatelji oprostili su se juče u parohijskoj crkvi u Purgštalu, a potom su sahranjeni na lokalnom groblju Oberndorfu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track