BAHATO: Pajtićev kadar kupio tašti televiziju pa je upropastio!

Nečuveno šta rade vojvođanski funkcioneri

BAHATO: Pajtićev kadar kupio tašti televiziju pa je upropastio!

Društvo -
Nedeljko Šljivanac doveo TV Panonija do blokade zbog duga od 17 miliona dinara. Ratel i RRA im ne oduzimaju ni dozvolu ni frekvenciju

BEOGRAD - Svašta, svašta, mene voli tašta!Nedeljko Šljivanac, kadar vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, kupio je svojoj tašti Dari Selić RTV Panonija. Tašta je, međutim, firmu odvela u blokadu, koja trenutno iznosi čak 17,1 milion dinara. Ali Šljivanca to nije obeshrabrilo i kao dobar zet priskače u pomoć - jula ove godine otvara tašti Dari novu firmu, RTV Panonija 021, a u posao se uključuje i njegova supruga Mirjana Šljivanac, koja vrši funkciju direktora.U blokadi godinu danaOsim sporne akrobatike kojom se izbegava vraćanje dugova, ono što je problematično u porodičnom biznisu Šljivanca i tašte mu Dare je činjenica da je RTV Panonija pravno lice koje je dobilo dozvolu za emitovanje radio i TV programa.- Ali RTV Panonija je u blokadi neprekidno godinu dana, od 25. oktobra prošle godine, a RRA Šljivancu ne oduzima dozvolu, već mu omogućava da plaća naknadu, kako kažu, na neki drugi način, dozvoljen Zakonom o platnom prometu. Kako je to moguće ako znamo da član 46 tog zakona zabranjuje preduzeću koje je u blokadi i cesiju, i ustupanje duga i(li) potraživanja i sve druge oblike koji bi omogućili da se remeti redosled poverilaca iz blokade. Indirektni vlasnik Šljivanac ne plaća ni zakup na mestu gde su bili postavljeni predajnik i paneli, pa je iste bez dozvole RATEL prebacio, kako sam kaže, na „višu i bolju lokaciju“ - priča izvor Kurira i nastavlja:Preselili televiziju- Ni RATEL im ne uzima dozvolu, iako nedozvoljeno koriste frekvenciju i nisu platili naknadu za njeno korišćenje. Iako nisu ispoštovali nalog da se vrate na mesto na kojem imaju dozvolu da emituju program, RATEL nije pokrenuo postupak za oduzimanje dozvole, već prekršajni postupak. To vlasnike ne jedi, jer račun je u blokadi, pa neće ništa moći ni da se naplati.Naš sagovornik ističe da su zbog ozbiljnog konflikta sa zakupodavcem, kome navodno dve godine nije plaćana kirija, morali da presele televiziju. Svečanosti povodom preseljenja prisustvovali su i Pajtić i pokrajinski funkcioneri iz DS. Šljivanac je, inače, predsednik stranke Reformisti Vojvodine, koja je u pokrajinsku vladu ušla preko liste DS. Pojedini mediji su objavljivali ispovesti sadašnjih i bivših radnika u RTV Panonija da ih je Šljivanac mobingovao, pretio im otkazom, ali i oduzimanjem dece (?!), oslovljavao sa „glupače, kalašture“. Iz RRA i RATEL juče nismo uspeli da dobijemo komentar o slučaju RTV Panonija. Takođe, na poruke i pozive Kurira nisu odgovarali ni Šljivanac ni Pajtić.

Crno na belo... Ratel predložio prekršajni postupak
Crno na belo... Ratel predložio prekršajni postupak

Dva miliona pridePokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, koji vodi Slaviša Grujić, kolega Nedeljka Šljivanca, dodelio je taštinoj RTV Panonija, iako je u blokadi, u 2013. dva miliona dinara - za kulturne sadržaje 500.000 i informativne 1,5 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja