Bejzbol palicama polomili traktore kod Opova

Bejzbol palicama polomili traktore kod Opova

Društvo -
Iz auta je izašao jedan čovek kome smo rekli da ne može da prođe, da puštamo samo žene sa decom i hitne slučajeve. On se vratio nakon pola sata sa njih tridesetak, rekao jedan poljoprivrednik

NOVI SAD - Tridesetak ljudi danas je kod Opova bejzbol-palicama polupalo farove i šofer-šajbne traktora poljoprivrednika koji protestuju."Iz automobila je izašao jedan čovek kome smo rekli da ne može da prođe, da puštamo samo žene sa decom i hitne slučajeve. On se vratio nakon pola sata sa njih tridesetak, koji su palicama polupali farove i šofer-šajbne na našim traktorima", rekao je Nenad Stojić za Radio-televiziju Vojvodine.

Stojić je kazao da je šteta velika i izrazio nezadovoljstvo jer policija nije intervenisala iako je bila obaveštena. "Ovo nas neće uplašiti. Nema šanse da odustanemo, mogu da pucaju na nas, a mi ćemo istrajati u našim zahtevima", tvrdi Stojić.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, zbog odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kako je bilo ranije. Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su zato juče ujutro traktorima ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track