BESKUĆNIK: Đilas izbacuje Tadića na ulicu
Foto: Zorana Jevtić Obe

Počasni predsednik DS mora da ode iz vile od 400 kvadrata na Dedinju

BESKUĆNIK: Đilas izbacuje Tadića na ulicu

Politika -
GOLJA Bivši lider demokrata Boris Tadić ostaje bez krova nad glavom pošto je DS za njega platio zakup vile na Dedinju samo do jula

BEOGRAD - Bivši šef države pakuje kofere za selidbu kod mame i tate.Počasni predsednik DS Boris Tadić ostaje bez krova nad glavom i uskoro bi mogao da se preseli u stan kod roditelja da ne bi ostao na ulici, saznaje Kurir.Đilasova osvetaTadića je posle poraza na prošlogodišnjim predsedničkim izborima i automatskog iseljavanja iz predsedničke rezidencije njegov DS, rešio stambeno da zbrine. Tadićev naslednik Dragan Đilas do sada se nije bunio protiv toga što je DS od „Diposa“ iznajmio vilu od 400 kvadrata na Dedinju, iako je između njih dvojice ostala snažna netrpeljivost. Da li su se stvari promenile?- Zakup od 4.000 evra mesečno plaćen je do jula, posle čega će Tadić praktično postati beskućnik. Stranka je u finansijskim problemima, jedva smo uspeli nekako, makar privremeno, da rešimo problem s blokadom stranačkog računa (nastalog zbog nevraćanja rata kredita od 3,2 miliona evra za predizbornu kampanju, prim. aut.), zaposlenima su kasnile plate po dva meseca... Tadić će morati da se snađe, teško da će biti para da se nastavi s iznajmljivanjem te vile - navodi izvor Kurira iz vrha DS.Prema njegovim rečima, nije isključeno da se Tadić vrati u stan kod roditelja. Borisova majka Nevenka Tadić nije negirala mogućnost da se sin vrati u porodični stan.- Ništa vam ne mogu reći. To pitajte njega. Neka on govori o svojim planovima. Znam da nema stan, a druge priče završite s njim - kazala je za Kurir Tadićeva majka.Zid ćutanja Tadić, međutim, nije želeo da govori o mogućoj selidbi, na prosleđena pitanja nije odgovorio do zaključenja ovog broja. DS od avgusta prošle godine iznajmljuje vilu koja ispunjava sve bezbednosne kriterijume za bivšeg šefa stranke i države.

Dipos: Nemamo saznanja da će demokrate produžiti ugovorDirektor „Diposa“ Kostadin Popović kaže da nemaju saznanja da li će DS produžiti ugovor o zakupu vile za Tadića.- „Dipos“ je izdao u zakup vilu DS na više godina. DS je platio prvu godinu zakupa unapred. Nemamo saznanja da li će DS produžiti ugovor nakon isteka roka zakupa - kaže Popović i dodaje da DS uredno plaća sve ostale zavisne troškove zakupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track