BEZ MILOSTI: Dilere droge hapsili pospane i u gaćama
Foto: Fonet

Srbija krenula u nemilosrdni obračun s preprodavcima narkotika

BEZ MILOSTI: Dilere droge hapsili pospane i u gaćama

Crna Hronika -
Pokušali da se izvuku Kad su osumnjičeni videli inspektore pred vratima, počeli su da bacaju drogu u WC šolju i kroz prozor, ispričao jedan od učesnika akcije „Grom“

NOVI SAD - Perfektno organizovano!Najjači udar policijskog „Groma“ osetili su dileri u Novom Sadu, gde je sedmoro osumnjičenih za trgovinu drogom zadržano u policijskom pritvoru, a protiv 17 osoba podneta je krivična prijava! Istovremeno je zaplenjeno pet kilograma narkotika i nešto manje od pola kilograma eksploziva, a najveća zaplena bila je u Futogu, kod Miroslava Brkića (46), saznaje Kurir!Razvaljivali vrataAkcija je, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, započela tačno u šest sati, kad je 250 novosadskih inspektora kriminalističke policije i novosadskog odreda Žandarmerije upalo na više od 30 adresa!- Upadi su organizovani na području Novog Sada, Futoga, Veternika, Kaća, Petrovaradina, Sremskih Karlovaca, Bačkog Jarka, Vrbasa, Bečeja, Bačke Palanke i u drugim mestima. U nekoliko navrata bili smo prinuđeni da razvaljujemo ulazna vrata, budući da osobe koje su bile u stanovima i kućama nisu htele da ih otvore - rekao je za Kurir jedan od učesnika policijske akcije. Naš sagovornik dodaje da je akcija bila toliko dobro isplanirana i sprovedena da dileri nisu imali vremena da reaguju!- Većina njih zatečena je na spavanju, neki u pidžamama, a neki u gaćama! Bilo je i onih koji su, kad su čuli i videli da im se policajci nalaze pred ulaznim vratima, pokušali da se oslobode droge tako što su je bacali u WC šolje ili kroz prozore, ali sve im je bilo uzalud - rekao je naš sagovornik.Bogat plenU ovoj akciji dosad je zaplenjena velika količina heroina i kokaina, kao i mnogo pištolja, pušaka i luksuznih automobila.- U službene prostorije privedeno je više osoba na informativni razgovor. Zasad je u policijskom pritvoru zadržano sedam osoba s područja Futoga, Veternika i Novog Sada. Svi zadržani su iz kriminogenih sredina, poznati su policiji odranije, a dobar deo njih sumnjiči se za trgovinu drogom i druga teška krivična dela. Veći broj privedenih hapšen je i u akciji „Morava“ - rekao je naš izvor.

Milorad Veljović: Pokazali smo ko truje našu decuDirektor policije Milorad Veljović rekao je da je cilj akcije „Grom“ da se uđe u dilersku mrežu koja hara Srbijom i izrazio zadovoljstvo što se u ovoj akciji „prvi put pokazalo potpuno jedinstvo policije, tužilaštva i pravosuđa“.- Efekat akcije tek očekujemo. Ovde je manje važan represivan deo, značajna je prevencija! Hteli smo da pokažemo javnosti ko su ljudi koji truju našu decu, a to nije mali broj - kazao je Veljović.On je rekao da među privedenima ima ekstremista, huligana i članova organizovanih kriminalnih grupa, a zaplenjeno je mnogo droge, oružja, municije i luksuznih automobila.- Zna se da prodaja droge donosi veliki profit i znajte da u ovoj akciji neće biti zaštićenih - poručio je Veljović i dodao da je akcija sprovedena po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.(B. B.)

HapšenjeU KUĆI KRIO 2,9 KILOGRAMA HEROINAKako Kurir saznaje, kod Miroslava Brkića iz Futoga policija je našla 2,9 kilograma heroina, 525 grama eksploziva, 15 komada detonatorskih kapisli i jednu malokalibarsku pušku.- On je poznat policiji po razbojništvima i trgovini narkoticima - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja