Bivši košarkaš FMP Kimani: Ja sam sebi već presudio!

Bivši košarkaš FMP Kimani: Ja sam sebi već presudio!

Crna Hronika -
Želim još jednom da izjavim saučešće porodici i kažem da sam kao vernik spreman da se suočim sa svim posledicama onoga što se dogodilo. Šta god da odluči sud, meni je već presuđeno. Strašno mi je žao - naveo je bivši košarkaš Kimani Frend

BEOGRAD - Advokati odbrane košarkaša Kimani Frenda, koji je u novembru prošle godine na Dorćolu automobilom usmrtio Nevenu Dragutonović (29), pred Višim sudom u Beogradu ponovo su zatražili da on bude premešten iz Centralnog zatvora u kućni pritvor, što je sudsko veće još jednom odbilo.Policajac Filip Bojović, koji je te noći bio na mestu uviđaja, pred sudom je ponovio iskaz koji je dao istražnom sudiji, a sa kojim se i dalje slaže.

On je rekao da policija nije zatekla nijednog očevica, jer je Hitna pomoć neposredno pre toga odvezla u Urgentni centar dva mladića i Neveninu sestru bliznakinju, koji su bili sa njom, kao i to da su lekari Hitne pomoći na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt Nevene Dragutinović.

- Od ljudi sa kojima smo tada razgovarali na uglu Francuske i Ulice cara Dušana, gde se tragedija dogodila, iako joj nisu prisustvovali, čuli smo da se taksi u kom se Nevena nalazila sa društvom, zaustavio kod pešačkog prelaza kako bi Nevena otišla u pekaru preko puta. U tom trenutku naišao je Frend i udario je "škodom fabiom" kojom je upravljao. On je uz pomoć njenih drugova pokušao da je ubaci na zadnje sedište svog automobila, kako bi joj ukazao pomoć, što se moglo videti i po krvi koja je bila na njegovim farmerkama i unutrašnjosti automobila.

Nažalost, ona je već bila mrtva - objasnio je Bojović.

Međutim, svedok Bojan Miletić koji je u trenutku tragedije išao Francuskom ulicom ka mestu nesreće, tvrdi da je tamo stigla prvo policija, a tek onda ekipa Hitne pomoći. On je ispričao da je čuo prasak, a potom i unezverenog Kimanija, zbog čega je pomislio da su njega udarila neka kola, ali je onda na kolovozu ugledao telo nastradale devojke.

Onaj koji je danas najviše mogao da pomogne u rekonstrukciji tragičnog događaja, taksista Voja Vesković, izjavio je da je odmah otišao s mesta nesreće "jer nije hteo da se traumira".

Vesković je prethodno naveo da je zaustavio vozilo na Nevenino insistiranje da otrči do pekare. Dok je ona bila odsutna, njeni prijatelji su u kolima ćaskali i svirala je muzika, a nakon par minuta, Vesković je, kako je rekao, u retrovizoru ugledao ljude koji se skupljaju na ulici, zbog čega su svi izašli iz vozila da provere šta se dogodilo.

Posle saslušanja svedoka, bivši košarkaš "Metalca" Kimani Frend zatražio je da se obrati sudu.

- Želim još jednom da izjavim saučešće porodici i kažem da sam kao vernik spreman da se suočim sa svim posledicama onoga što se dogodilo. Šta god da odluči sud, meni je već presuđeno. Strašno mi je žao - naveo je Naredni glavni pretres na suđenju tridesetpetogodišnjem košarkašu sa Jamajke, koji je bio jedini stranac u srpskoj košarkaškoj ligi, zakazan je za 12. jun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track