Bojinoviću preti pet godina robije!

Obraše bostan

Bojinoviću preti pet godina robije!

Ostali sportovi -
Advokat braće Karabatić najavio je da će njegovi klijenti priznati krivicu, ali samo za klađenje, ne i za nameštanje utakmice, za koju tvrdi da je bila u redu

Nagrabusiće!Prema pisanju francuskih medija, francuski rukometaši Nikola i Luka Karabatić branili su se ćutanjem pred istražnim sudijom povodom kladioničarskog skandala u koji su, osim njih, upletena još sedmorica sadašnjih i bivših igrača Monpeljea. Među njima su i Srbin Mladen Bojinović, Slovenci Dragan Gajić, Primož Prost i Vid Kavtičnik, te Francuzi Samuel Onrubija i Mikael Roban, te Tunišanin Visem Hmam.Ukoliko rukometaši priznaju ili se dokaže da su namerno izgubili utakmicu protiv ekipe Seson-Rena prošle godine, na koju su njihove supruge, devojke i klupski funkcioneri uplatili poveći iznos i zaradili preko 200.000 evra, svim igračima preti kazna za prevaru i korupciju, odnosno do pet godina zatvora, plus novčana kazna.Advokat braće Karabatić najavio je da će njegovi klijenti priznati krivicu, ali samo za klađenje, ne i za nameštanje utakmice, za koju tvrdi da je bila u redu.Podsetimo, radi se o ilegalnom klađenju, koje se navodno dogodilo u maju ove godine. Monpelje je u tom trenutku već osigurao titulu prvaka Francuske, tako da mu gostovanje kod ekipe Seson-Ren u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnosti. Koeficijent na pobedu Rena je bio čak 4,5, a domaćin je na kraju slavio sa 31:28.Novinari TV stanice Frans 3 otkrili su da su žene i devojke igrača i još nekoliko klupskih čelnika u tri kladionice širom Francuske uplatili ukupno oko 5.000 evra na poraz.

Nikola Karabatić izlazi sa saslušanja
Nikola Karabatić izlazi sa saslušanja

Hansen: Karabatić je budalaJedan od najboljih rukometaša današnjice, Danac Mikael Hansen, koji igra za PSŽ, zgrožen je skandalom koji potresa Francusku.- Ako je Nikola Karabatić napravio budalu od sebe, onda zaslužuje da bude kažnjen. Nadam se da ovo neće značiti negativni publicitet za rukomet kao sport.

Devojka propevalaŽeni Prije, devojka Luke Karabatića, priznala je policiji da se kladila na poraz Monpeljea u spornoj utakmici.- Ženi Prije se kladila na poraz Monpeljea po naređenju i s novcem koji joj je dao Luka - rekao je advokat Antoan Kami.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track