BORAC NA MINUS 26: Košarkaši Partizana pregazili Čačane
Foto: Twitter

Osma pobeda crno-belih u SLS

BORAC NA MINUS 26: Košarkaši Partizana pregazili Čačane

Košarka -
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena, dok je Dejan Musli dodao 17. Kod gostiju, najbolji su bili Pešaković i Protić sa po 17 poena

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Borca rezultatom 85:59 (26:12, 15:20, 25:11, 19:16) u meču 9. kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena, dok je Dejan Musli dodao 17. Kod gostiju, najbolji su bili Pešaković i Protić sa po 17 poena.Partizan je tako zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu i zadržao priključak za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Borac ostao na poslednjem, osmom mestu sa svega jednim trijumfom.

Radnički je večeras pobedio Crnokosu s 109:58, dok je Mega Vizura bila bolja od Metalca 79:56. Crvena zvezda je u utorak nadigrala FMP 87:65.Tabela: Crvena zvezda 9/0, Partizan 8/1, Mega vizura 6/3, Radnički 5/4, Metalac 3/6, FMP 2/7, Crnokosa 2/7 i Borac 1/8.

Vujošević: Zadovoljan sam pristupomTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pristupom svojih igrača na meču sa Borcem."Podelili smo minutažu. Zadovoljan sam pristupom igrača koje treniram. Bilo je poteza vrednih dolaska. Osvojili smo još dva boda. Momci su pokazali predanost i dokazali da profesionalizam nema veze s parama koje ne primaju", rekao je Vujošević.Bogdan Bogdanović nastupio je na ovom meču sa bandažom na ruci, a Vujošević je rekao da je to preventivno i dodao da "ne bi igrao da je bilo šta ozbiljnije". Meč u Hali Pionir je gledalo oko 500 ljudi, a trener crno-belih im je posebno zahvalio rekavši da je "potrebna velika doza ljubavi da se dođe po ovom kijametu".Vujošević se pohvalno izrazio o Čačanima i dodao da je to dobra ekipa, koja u teškim uslovima održava košarku u tom gradu s velikom tradicijom.Trener Borca Raško Bojić kazao je da njegov tim nije imao snage da se suprotstavi šampionu Srbije."Bilo je teško da se odgovori na agresivnu i čvrstu odbranu Partizana. Oni su podigli formu, imali su 20 skokova više od nas. Mi ćemo se koncentrisati na utakmicu koja sledi i one s klubovima iz lige Srbije, kao i one u Čačku. Stalo nam je da zbog naših navijača imamo što bolji skor, a svaka pobeda za nas je kapitalna", kazao je Bojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track