BOŠKOVIĆ POZIVA NAVIJAČE: Dođite da pobedimo najbolji tim na svetu!
Foto: Beta

Srbija i Norveška u sredu igraju u 1/4 finalu SP

BOŠKOVIĆ POZIVA NAVIJAČE: Dođite da pobedimo najbolji tim na svetu!

Ostali sportovi -
Selektor Srbije kaže da naš nacionalni tim mora da bude pametan na terenu i da borbenošću pokuša da izbori polufinale SP

BEOGRAD - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da njegova ekipa mora biti pametna u meču protiv Norveške i da borbenošću pokuša da izbori plasman u polufinale Svetskog prvenstva. "Sutra nas očekuje teška utakmica sa najboljim timom na svetu. Smatram da naš ključ pobede treba da bude odbrana, kao i uvek do sada i iz odbrane će proizilaziti dobar napad. Ne smemo lako gubiti lopte i da im dozvolimo polukontre iz kojih su izuzetno opasne", rekao Bošković. "Moramo biti pametni na terenu i da borbenošću pokušamo da izborimo prolazak u narednu rundu", dodao je Bošković.

Meč četvrfinala Svetskog prventva između Srbije i Norveške igra se sutra od 20.15 u Kombank areni. "Oni su ekipa koja godinama igra na šampionatima sveta i Evrope i na Olimpijskim igrama i to je njihova prednost jer imaju iskustvo. Dobro je što se sa njima sastajemo u četvrfinalu, a ne u finalu, jer mislim da baš zbog tog kontinuiteta koji imaju ne bismo mogli da ih dobijemo u finalnoj borbi", kazao je Bošković. On je dodao da je situacija u njegovoj ekipi dobra, da su devojke raspoložene i da sutra, i pored "sitnih" povreda, neće biti problema. Bošković je pozvao publiku da ispuni Arenu i da tako obori rekord po gledanosti na šampionatima sveta za rukometašice.

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da njen tim mora da igra strpljivo protiv Norveške, kao i da se nada da ekipa nije previše umorna. "Nadam se da nas sinoćnja utakmica protiv Koreje nije iscrpela. Sutra nas očekuje izuzetno dominantna ekipa protiv koje moramo da odigramo strpljivo u napadu i dobro u odbrani. Cela ekipa veruje u pobedu. Znamo da će biti teško, ali smo spremne za boj", rekla je Lekićeva. Norveška je, sa druge strane, igrala prilično dominantno do sada, a tokom prvenstva je u grupi igrala sa drugom, a nekad i trećom postavom. "Oni imaju nekoliko iskusnih igračica i šest debitanata, ali imaju sistem koji traje već nekoliko godina. Karika koja sutra može da presudi meč je Nora Mork. Nju, kao i pivota Hajdi Lunde, moramo u potpunosti da zaustavimo. Nadam se da je njhovim dobrim rezultatima došao kraj jer su poslednjih 15-16 godina osvojile sve što se moglo osvojiti", kazala je Lekić. Ona je dodala da Srbija može da pobedi branioca titule i najbolju ekipu u ženskom rukometu. "Naše cele karijere ulaze u ovu jednu utakmicu, sav trud i treninzi koji smo imali će se pokazati sutra na terenu. Uvek može bolje i mora bolje nego juče", kazala je kapiten reprezentacije Srbije.

Najiskusnija u timu Jelena Erić rekla je da ekipa mora da igra smirenije nego do sada. "Moramo da odigramo malo smirenije nego što smo igrale do sada, da im ne dozvolimo da steknu osetniju prednost, i da u suprotnom odigramo koncentrisano. Oni igraju pravi evropski rukomet, što za nas nije nikakva nepoznanica i sa te strane možemo da odigramo rasterećenije nego što smo igrali protiv Koreje", rekla je Erićeva. Erić obično ne igra napad, ali je juče uhvatila loptu i u poslednjoj sekundi postigla svoj prvi gol na meču. "Taj gol je samo jedan deo onoga što je ekipa uradila tokom celog meča. Ispalo je da ja budem odlučujući faktor...U glavi sam mislila da je ostalo još nekoliko sekundi do kraja. Krenuli smo sa centra i znala sam da moramo brzo da završimo akciju. Čula sam kako mi Ceca (krilo Svetlana Ognjenović) govori "šutni" i, eto, to se i dogodilo i samo sam videla kako svi počinju da skaču i da mi čestitaju", rekla je Erićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track