BRAVO SPORTISTI: Za malu Nađu skupili 49.100 evra

Humanost na delu

BRAVO SPORTISTI: Za malu Nađu skupili 49.100 evra

Ostali sportovi -
Sportisti se zabavili i kupovali dresove jedni drugih, kako bi pomogli devojčici koja mora na transplantaciju koštane srži
1 / 11

Aukcija dresova srpskih sportista koju u svrhu prikuplljanja sredstava za transplantaciju koštane srži maloj Nađi Novaković organizovao Jovan Simić, izazvala je veliko interesovanje, među sportistima koji su donariali dresove i zabavili se nadmetanjem za opremu kolju su oni ili nrke njihove kolege nosile tokom karijera.

Aukcija u OŠ “Ivo Andrić“ na Kanarevom brdu, a je za cilj imala prikupljanje što više novca, pošto je Nađi neophodno 300.000 evra za transplantaciju koštane srži usled retke i teške bolesti matičnih ćelija.

Nikola Mijailović je kupio dres saigrača iz Crvene zvezde Miloša Ninkovića za 3000 evra, potom je i za 2000 evra pazario dres Nemnje Vidića iz Mančester Junajteda, a 1500 evra je Danko Lazović platio za dres Saše Ilića.

Dres Predraga Stojakovića iz Sakramento Kingsa ’otišao je’ za 1500 evra, Ninković je kupio Lazovićev dres iz Zenita za 2000 evra, a Lazović mu se revanširao kupivši za istu sumu Ninkovićev dres iz kijevskog Dinama.

Za 1200 evra prodat je dres Milinka Pantića iz 1996. godine, a po 900 evra dato je za dresove Dragana Stojkovića iz Nagoje i Vladimira Jugovića iz Juventusa.

Na aukciji su bili i dres Darka Kovačevića iz reprezentacije Jugaslavije sa Mundijala 1998 protiv Nemačke, koji je prodat za 550 evra, dok je pevač Nikola Rokvić uzeo komplet dres Dragana Stojkovića Piksija iz Nagoje za 900, za koliko je prodat i Juventusov dres koji je nosio Vladimir Jugović.

Miroslav Raduljica je kupio dres Jovane Brakočević, koji je i doneo za 1.000 evra, dok je levi bek Zvezde Mijailović za dres Nemanje Vidića iz Mančester junajteda izdvojio 500 evra više.

Po završetku aukcije objavljeno je da je sakupljeno 49.100 evra, a u ponudi je bilo 130 dresova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track