BRISEL: Dijalog završen bez izjava, nastavak danas

Primena sporazuma

BRISEL: Dijalog završen bez izjava, nastavak danas

Politika -
Današnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primeni sporazuma Beograda i Prištine koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou

BRISEL - Razgovori Beograda i Prištine o primeni aprilskog sporazuma, struji i telekomunikacijama završeni su sinoć u Briselu i nastavljaju se danas.

Razgovori su počeli nešto pre 11 sati bilateralnim susretom direktora Evropske službe za spoljne poslove za Zapadni Balkan Fernanda Đentilinija sa članovima oba tima, da bi se nakon popodevne trilateralne sesije završili oko 19 časova bez izjava za javnost, a novinarima je samo rečeno da će se nastaviti u petak.

Današnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primeni sporazuma Beograda i Prištine koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou.

Beogradski tim za implementaciju sporazuma predvodi šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, dok je na čelu ekspertskog tima za dijalog o struji i telekomunikacijama Dejan Pavićević.

Pored njih dvojice, u razgovorima učestvuju savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, ministar pravde Nikola Selaković, Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track