Britanski mediji: Srbima je uvek neko kriv

Novi napadi Engleza

Britanski mediji: Srbima je uvek neko kriv

Fudbal -
Srpska kuća fudbala negirala je postojanje rasizma uprkos dokazima u obliku video-snimaka kao i priznanja igrača, predstavnika UEFA-e i političara", piše Dejli mejl

Fudbalski savez Srbije negirao je postojanje rasizma na tribinama u Kruševcu po završetku meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske. i poručio da je nemile scene isprovocirao fudbaler gostiju Deni Rouz, što je izazvalo britanske medije.

Dejli mejl je još u naslovu povodom saopštenja FSS-a Srbe okarakterisao kao "besramne", budući da "imaju obraza" da ponovo upiru prstom u Rouza koji je bio meta napada.

"Srpska kuća fudbala negirala je postojanje rasizma uprkos dokazima u obliku video-snimaka kao i priznanja igrača, predstavnika UEFA-e i političara", piše Dejli mejl dodajući da je Rouz nakon meča potezom očajnika šutnuo loptu u pravcu navijača, nakon što mu se smučilo da sluša majmunske povike sa tribina.

Gardijan je konstatovao je da FSS smatra kako nije bilo rasističkih ispada pre i za vreme meča, već nakon istog, ali da je incident započeo Deni Rouz "neprihvatljivim i vulgarnim" ponašanjem.

Gardijan je preneo javnosti delove saopštenja FSS ogradivši se od bilo kakvih komentara ali je na kraju teksta zaključeno kako će organi UEFA sigurno pokrenuti disciplinski postupak protiv Srbije kao i da će vrlo moguće ovoj državi biti zabranjeno nastupanje u međunarodnim takmičenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track