BRUKA I SRAMOTA: Zbog Divca gladuje 57 porodica!
Foto: Dado đilas

Nek mu je na čast

BRUKA I SRAMOTA: Zbog Divca gladuje 57 porodica!

Društvo -
Proslavljeni košarkaš, humanitarac i vlasnik „Laruči voda vode“ svojim zaposlenima od avgusta nije dao ni dinara, zbog čega je čak 57 porodica na ivici egzistencije

BEOGRAD - Humano, nema šta!Proslavljeni srpski košarkaš i humanitarac Vlade Divac sedam meseci drži 57 porodica gladnima! Upravo toliko meseci je prošlo otkako su radnici „Laruči voda vode“ iz Mionice, čiji je stopostotni vlasnik Divac, primili poslednju platu.Očajni smo- Moj sin radi u fabrici vode, a poslednju platu je primio u avgustu. Imam četvoro unučadi i očajna sam jer ne znam šta ću i kako više da ih izdržavam. Sin ćuti, ali ja više ne mogu da gledam kako Divac javno glumi humanitarca, a ovamo zbog njega gladuju deca 50 radnika. Ima i porodica u kojima oba roditelja rade u fabrici i nemaju od čega da žive. To je sramota i za to mora da se zna - drhtavim glasom, zadržavajući plač, priča za Kurir Slavica Milinković iz Mionice i dodaje da radnici svaki dan od kuće nose sendviče na posao, a oni koji dolaze iz Valjeva i Ljiga moraju sami da plaćaju i prevoz.Ogorčeni radnici obraćali su se i Inspekciji rada u Valjevu, koja je rukovodstvu firme naložila da isplate zarade, ali ni od toga ništa nije bilo.- Pošto ni inspekcija nije mogla da ih natera da radnicima isplate plate, desetak radnika, među kojima je i moj sin, podneli su tužbe protiv fabrike - kaže Milinkovićeva.Divac u AustralijiDa je fabrika „Voda voda“ u ozbiljnoj finansijskoj buli, pokazuju i podaci iz finansijskih izveštaja u Agenciji za privredne registre. Prema njima, „Laruči voda voda“ od 2010. godine beleži gubitak u poslovanju. Na kraju prošle godine fabrika vode u Banji Vrujci imala je gubitak od 70,2 miliona dinara, a u njoj je radilo 57 radnika.Odgovor na pitanje zbog čega radnicima ne isplaćuje zarade zatražili smo od Vlada Divca, ali se veza prekinula čim smo rekli odakle zovemo. Posle toga je Divčev mobilni telefon bio nedostupan.U fondaciji „Ana i Vlade Divac“ rečeno nam je da je Divac u Australiji i da oni ne mogu da nam pomognu u vezi s pitanjima koja se ne tiču fondacije.

Nikezićevi pipciZvonimir Nikezić, vlasnik CES Mekona, koji je nedavno priveden zbog malverzacija u „Azotari“, savetovao je Vlada Divca prilikom poslovne saradnje s Vojinom Đorđevićem. Ali njihovi poslovi su ubrzo krenuli loše jer je Đorđević optužio Nikezića da je hteo da mu otme dve firme - „Voda vodu“ i „Gorki list“. Divac je tvrdio da je legalno preuzeo ove firme, dok je Đorđević tvrdio suprotno. Čak je i krivio Nikezića za izvlačenje novca iz ove dve firme.

Inspekcija podnela prijaveU Inspekciji rada u Valjevu saznali smo da su inspektori rada doneli rešenja kojima su rukovodstvu „Laruči voda vode“ naložili da zaposlenima isplate zarade.- Doneto je rešenje kojim je naložena isplata zarada i podneta prekršajna prijava protiv odgovornog lica, direktora i poslodavca. Pošto u predviđenom roku nisu isplaćene zarade, radnici sada dolaze u inspekciju radi izvršenja prinudne naplate, jer naša konačna rešenja imaju tretman sudske presude - rečeno je u Inspekciji rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track