Čanak se u strahu povlači iz javnog života
Foto: Tanjug

Rešio

Čanak se u strahu povlači iz javnog života

Politika -
Već dve godine tražim obezbeđenje od MUP. Više ne smem nigde da se pojavim u svom rodnom gradu. Moja porodica je izložena pretnjama. Grafiti s datumom moje smrti osviću po zidovima, rekao je Čanak

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, nakon incidenta u kafani “Tako je suđeno”, povlači se iz političkog i javnog života Srbije zbog pretnji.

Čanak je podneo ostavku na funkciju poslanika u Skupštini, a napustio je i emisiju “Prvi kuvar Srbije” u kojoj je bio u žiriju.

Već dve godine tražim obezbeđenje od MUP. Više ne smem nigde da se pojavim u svom rodnom gradu. Moja porodica je izložena pretnjama. Grafiti s datumom moje smrti osviću po zidovima, rekao je Čanak.

Njegov blizak prijatelj, potvrdio je listu da se Čanak ozbiljno uplašio za bezbednost svoje porodice.

"Nakon incidenta sa Lešanovićem, Nenad dobija raznorazne pretnje. Svestan da su u vrhu nove vlasti sve sami njegovi politički protivnici nije ga iznenadilo što ga parlament nije uzeo u zaštitu nakon incidenta, ali i ne želi više da učestvuje u njegovom radu", rekao je taj izvor.

Kako je rekao, Čanak je ogorčen i zbog izveštavanja medija koji su ga predstavili kao nasilnika i time direktno pozvali na linč.

"Juče mi je rekao da se on lično nikoga i ničega ne boji i da živi s pretnjama već 20 godina, ali da mora da misli na svoju porodicu", naveo je isti izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track