Čeda: Palma, ko je ubio Pantića?  Palma: Čedo, a ko je ubio zemunce?

Fajt LDP i SPS-PUPS-JS: Nastavili da se čašćavaju uvredama

Čeda: Palma, ko je ubio Pantića? Palma: Čedo, a ko je ubio zemunce?

Politika -
Paljba: Lider LDP rekao da je premijer licemer sa iskustvom, a Dragana Markovića pitao zašto mu je neprijatno kad se pomene ubistvo novinara; Plotun Lider JS predlaže Jovanoviću da zajedno odu na poligraf i zahteva da se istraže Čedine navodne veze sa „zemunskim klanom“

BEOGRAD - Politička elita.Čedomir Jovanović, lider LDP, optužio je juče Ivicu Dačića da je licemer sa iskustvom, osvedočeni prevarant i kleptoman, te simbol podmuklosti i neodgovornosti. Jovanović je potkačio i kaolicione partnere SPS, pa je za Krkobabiće rekao da su uništili penzioni sistem, dok će, kako kaže, Dragan Marković Palma morati da odgovori na veliku nelagodu koju oseća kad se pomene sudbina novinara Milana Pantića.Bez stida i srama- Licemer sa iskustvom i lopov s pokrićem izjavio je i da ova zemlja treba da glasa za „politiku koja je vratila ugled Srbiji u svetu“. Tu izjavu, bez ikakvog stida i srama, dao je čovek čija je partija srozala ugled Srbije, a za vreme dok je on bio Slobin glasnogovornik. I koja je potpisala Briselski sporazum kao svoju ideološku kapitulaciju, kao drugi nastavak Kumanovskog sporazuma. Uz sve to, politika kojom se ovaj osvedočeni prevarant i kleptoman hvali čak i ne pripada njemu: ona je napisana u LDP, a odobrena u SNS - navodi se u saopštenju LDP, kao i:- Izveštavajući s dugačkog puta koji je za četvrt veka prešao od urlanja Slobi do umiljavanja Ketrin Ešton, ova moralna gromada je u spisak svojih zasluga stavila i boravak u Srbiji za vreme sankcija i bombardovanja, optuživši pritom Peti oktobar za otpuštanje radnika i propast privrede. Krivicu Petog oktobra traži čovek koji je posle Petog oktobra bio na vlasti duže od svih onih koji su ga tog dana s vlasti adekvatnom motkom oterali.Simboli podmuklostiSamo dan ranije, u emisiji „Stav Srbije“ Jovanović je kazao da su Dačić i Tadić za njega simboli podmuklosti, neodgovornosti i bezobzirnosti, a onda je opleo i po Palmi.- Palma će kad-tad morati da odgovori na tu veliku nelagodu kad se pomene sudbina novinara Milana Pantića - rekao je Jovanović, podsetivši na slučaj ubistva novinara iz Jagodine, čije ubice nikad nisu pronađene. Komentarišući Jovanovićeve reči, predsednik JS kaže da, iako nije lekar, vidi da lider LDP nešto koristi.- Zašto kad priča ne gleda normalno, nego mlatara rukama? Čudni su mu pogledi. Da li mu oči kolutaju jer nešto koristi? Ne znam, nisam lekar, ali molim birače da ga pažljivo gledaju u oči dok nešto priča - navodi Marković, koji je lidera LDP pozvao da zajedno idu na poligraf!Ispitivanje- Naravno da mi je neprijatno kad se pomene ubistvo Milana Pantića, jer je on iz Jagodine i neprijatno mi je kad se pomene bilo koje ubistvo i bilo gde na svetu. Zahtevam od institucija da Čedomir Jovanović i ja odemo na poligraf i da odgovaramo na sva pitanja o onome što smo dosad radili - kazao je Marković i dodao devet pitanja na koja Jovanović mora da odgovori (vidi antrfile).

VukomanovićevaČEDA JE KOMARACZa nas je Čedomir Jovanović politički komarac koji bacanjem verbalnih petardi na lidere drugih partija dobija bar pet minuta pažnje - rekla je Dijana Vukomanović, funkcionerka SPS.

Toliko o funkciji premijeraPORTIR ODGOVORNIJI OD DAČIĆAJovanović je kazao da ne može u koaliciju sa SPS, ali ni sa NDS, te da u budućoj vladi ne bi smeli da se nađu ni Đilas i Živković. Na pitanje od čega bi zavisila saradnja LDP i SNS, Jovanović je rekao da bi zavisila od spremnosti Vučića, ali i od spremnosti LDP na polovična rešenja.On je podsetio da je Tadić postavio svojevremeno ortopeda za ministra prostornog planiranja, a Mirka Cvetkovića za senku premijera, te svu vlast stavio u Predsedništvo i fioku šefa svog kabineta, dok je Dačićevu izjavu da je Vučiću više puta nudio mesto premijera prokomentarisao:- Ko je on da nudi to mesto? On nije premijer. On sedi u stolici premijera, ali sa etikom i smislom za odgovornost koja je ispod one koju oseća portir na vratima Vlade.

Palmina pitanja za Jovanovića:ČEDO, KO JE NAREDIO UBISTVO ŠIPTARA I KUMA?- Zašto ste odlazili u zatvor kod Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma?- Da li ste u tom slučaju bili advokat ili bliži rođak?- Zašto ste odlazili na kupanje na bazen u poznatoj kući u Šilerovoj ulici u Zemunu i šta ste tamo radili?- Ko je dao nalog da se sruši kuća u Šilerovoj ulici?- Ko je dao nalog da se ubiju Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum?- Gde su pare od otmica i od drugih prihoda u Srbiji koje su uzeli Šiptar i Kum?- Zašto vas čuvaju policajci i privatno obezbeđenje i od koga vas čuvaju?- Kako ste odjednom postali tako veliki privatni preduzetnik?- Gde su studenti koji su s njim šetali u demonstracijama, a gde ste vi? Kako su oni ostali bez posla, a vi postali jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji?

Čeda odgovorio PalmiVIDEĆEMO KO ĆE U ĆELIJAMA ZATVORA VEŽBATI ZA PRAJDJovanović je odgovorio Markoviću na poziv za poligrafsko testiranje rekavši da Palma i on moraju da budu na različitim stranama te naprave, kao što su bili i 12. marta.- Tada je Palma slavio uz skute Koštunici i Legiji, dok su mene pokušavali da ubiju. Izbori će odlučiti ko ide pred poligraf, a ko ne, ko će čistog obraza pred učesnike studentskog protesta, a ko će vežbati za Prajd u ćelijama nekog zatvora - poručio je Čedomir Jovanović i dodao da Dragan Marković Palma ima strah da će kada ostane bez vlasti, ostati i bez koalicionog partnera Ivice Dačića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track