Cela Rusija slavila Putinov rođendan
Foto: REUTERS

Napunio 60 godina

Cela Rusija slavila Putinov rođendan

Planeta -
Predsednik Ruske Federacije juče napunio 60 godina. Obožavatelji u njegovu čast organizovali razne manifestacije, a opozicija proteste
1 / 4

MOSKVA - Čestitke i ismevanja.Ruski predsednik Vladimir Putin proslavio je juče 60. rođendan u krugu porodice u rodnom Sankt Peterburgu. Njegove pristalice organizovale su niz događaja u njegovu čast, a opozicija priredila proteste ismevajući ga. Bez obzira na sve, ovako ili onako, cela Rusija juče je slavila Putinov jubilej.Putinove pristalice su na svoj način obeležile njegov rođendan, koji se pominjao u svim vestima državne televizije. Na moskovskoj izložbi „Čovek najsrdačnije duše“, između ostalog, bili su izloženi crni labradori - psi iste rase kao i Putinova Koni.Pokret mladih Molodaja gvardija, koji podržava ruskog predsednika, bio je najoriginalniji. Oni su na svoj sajt postavili video-snimak zgodnih devojaka koje su se okupile kako bi Putina dočekale sa rođendanskom tortom nakon niza događaja u kojima su učestvovale. Jedna od žena, u hokejaškom dresu, na kojem piše „Putin“, prikazana je kako daje gol na zamišljenoj utakmici Rusija - SAD. Druga je vozila avion, treća ronila, četvrta skijala, a peta je sa grupom devojaka na polju od pšenice napisala „Srećan rođendan“.Ruska NTV juče je emitovala emisiju u kojoj su njeni novinari tokom protekle nedelje pratili Putina u svim njegovim aktivnostima.S druge strane, opozicija je na pojedinim blogovima ismevala Putina, a na Crvenom trgu u Moskvi organizovano je okupljanje pod sloganom „Hajde da ispratimo deku u penziju“. Oni su pozvali posetioce da donesu prikladan poklon za jednog penzionera - radio, papuče, naočare za čitanje, tabletu „vijagre“ i slično. Starosna granica za odlazak u penziju u Rusiji je 60 godina.

Prvi čestitao Lukašenko, a od Medvedeva knjigaRuskom predsedniku je među prvima rođendan čestitao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Ruski premijer Dmitrij Medvedev čestitao je Putinu rođendan telefonom, a poklonio mu je knjigu Aleksandra Benoa o Carskom Selu, izdatu 1910. godine.

I u Čačku se sviralo baćuški u čast!Porodica Rajičić iz Ljubića kod Čačka sinoć je s prijateljima proslavila 60. rođendan predsednika Rusije Vladimira Putina.- On je genijalac, omiljen je u našoj porodici. Srbiji treba takav čovek, a naša želja je da jednog dana, možda, bude i naš gost u Ljubiću - kazao je Radenko Rajičić i dodao da svi političari treba da se ugledaju na Putina, jer je čvrste ruke, svestran, principijelan i poštovan.I Radenkov brat Vojislav sličnog je mišljenja.- Ne želimo da gospodin Putin postane počasni građanin Čačka, već Ljubića i da sledeće godine dođe na naš ranč da proslavimo zajedno njegov 61. rođendan - kazao je Vojislav.Atmosferu je začinio Rulet bend s Vladimirom Jovanovićem na čelu koji je, kako kaže, bivši prvak Evrope na harmonici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track