ČOVIĆ: Nisam nikada nikog prvi udario, Anđus me konstantno napada

Prvi čovek KK Crvena zvezda

ČOVIĆ: Nisam nikada nikog prvi udario, Anđus me konstantno napada

Fudbal -
Tačno je da sam bio tamo i da me je odveo zet. Neću da pričam o detaljima jer to nije moj deo posla, nego posao organa ove države. Nikada nisam prvi udario nikoga, a bio sam napadan i to ne tako davno, rekao je Čović

BEOGRAD - Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda i potpredsednik FK Crvena zvezda, odgovorio je na navode sportskog novinara Dejana Anđusa koji ga je optužio za fizički i verbalni napad. Čović je o slučaju koji je šokirao javnost govorio na konferenciji za medije i tom prilikom rekao da je bio ispred studija, ali je demantovao fizički sukob.

"Želim da objasnim poziciju u kojoj sam se našao. Konferencija nije ni u KK ni u FK zato što je ovo moj lični pristup. Iako je Anđus koristio oba kluba da me napada. Ti napadi su krenuli kada sam bio gost kod njega u emisiji gde sam skrenuo pažnju da ne može da reketira trenera Fudbalskog kluba. Od tog trenutka sve se promenilo. Nemam lični animozitet prema njemu. Nemam problem da me kritikuju za posao koji radim, ali te javne kritike ne mogu da budu lažne i da se spominje moja porodica. I pre nekoliko dana sam izdao saopštenje na tu temu. Sinoćna dvočasovna emisija je iskorišćena da Anđus i Jovanović napadaju mene i moju porodicu. Sve sam mu uvek govorio u lice, sinoć nisam dobio vezu da se uključim u emisiju", rekao je Čović.

Prvi čovek KK Crvena zvezda nastavio je sa objašnjenjem šta se desilo potom.

"Kako nisam uspeo da ga dobijem, smatrao sam da treba da odem tamo i pitam ga zašto se bavi neistinama. Tačno je da sam bio tamo i da me je odveo zet. Neću da pričam o detaljima jer to nije moj deo posla, nego posao organa ove države. Nikada nisam prvi udario nikoga, a bio sam napadan i to ne tako davno. Vodi se sinhronizovan napad na mene. Ja ne znam šta sam pogrešio, a šta su tek nekome krivi moj sin i supruga? Moj cilj je da dignem Košarkaški klub na evropski nivo i na dobrom smo putu. Otišao sam tamo da zatražim objašnjenje. To nije bilo presretanje, to je bio samo razgovor. S Anđusom sam nekoliko puta do sada pričao i zato sam hteo da pričamo nas dvojica."Anđus je rekao da ga je Čović fizički i verbalno napao posle sinoćnje emisije na televiziji Kopernikus.

"Čović je izašao iz kola i ja sam video da je spreman na obračun. Upitao me je zašto sam pominjao njegovog sina u svojoj emisiji, a ja sam pitao zašto da to ne činim jer je FMP bio stvoren kao filijala Zvezde za mlade igrače, a ne da igra tvoj sin. Uz bujicu psovki želeo je da me šutne u butinu, kao i u donji deo stomaka, ali je ipak uspeo da me udari po licu", rekao je Anđus u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track