ČOVIĆ SASLUŠAN: Ispitivali ga puna 4 sata o sukobu sa Anđusom
Foto: Dragan Kadić

Nastavak istrage

ČOVIĆ SASLUŠAN: Ispitivali ga puna 4 sata o sukobu sa Anđusom

Fudbal -
Voditelj TV Kopernikus već je saslušan. Prema saznanjima Kurira, policija je došla u posed snimka s jedne od sigurnosnih kamera koja je zabeležila snimak incidenta u kojem su učestvovali Čović i Anđus

BEOGRAD - Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović danas je nešto pre 13 časova izašao iz policijske stanice u ulici Bulevara despota Stefana u Beogradu (29. novembra) gde je puna 4 časa saslušavan o navodnom fizičkom sukobu sa Dejanom Anđusom, voditeljem TV Kopernikus, saznaje Kurir.

Čović je u policijsku stanicu ušao jutros u 08.50, a izašao u 12.50 časova.

Podsetimo, zakon kaže da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, u zavisnosti od kvalifikacije dela.

Kada je reč o Anđusu on je sam potvrdio da je već dao izjavu policiji: "U sredu sam tri sata davao izjavu. Koliko znam, to bi trebalo da uradi Nebojša Čović, a mislim i da bi trebalo da bude priveden, ali ne znam da li će se to i dogoditi".

Policija već gleda snimak

Prema saznanjima Kurira, pripadnici policije juče su došli u posed snimka s jedne od sigurnosnih kamera koja je zabeležila snimak incidenta u kojem su učestvovali Nebojša Čović i Dejan Anđus. Imajući u vidu da predsednik Zvezde ne negira da je do sukoba došlo, ovaj video-materijal bi trebalo da pokaže šta se zapravo dogodilo.

I Ninković treba da bude saslušan

U klubu sa Malog Kalemegdana su rekli da se neće oglašavati o ovom pitanju, jer je Čović sve što je imao rekao pre dva dana na konferenciji za novinare. Podsetimo, Čović je izjavio da je u utorak uveče došao do TV Kopernikus, ali je demantovao da je napao i udario novinara te televizije Dejana Anđusa. Anđus tvrdi da ga je Čović udario pet puta zbog pominjanja njegovog sina Filipa u emisiji.

Novinar Kopernikusa naveo je da se Čović pojavio u džipu koji je vozio njegov zet Miloš Ninković, koji takođe treba da bude saslušan. Svedok incidenta bio je i novinar Milovan Jovanović koji je potvrdio da je Čović nekoliko puta pretio Anđusu. Anđus je odmah pozvao policiju i najavio tužbu protiv Čovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track