RASIZAM: U Zagrebu pretučen tamnoputi azilant!

Napad

RASIZAM: U Zagrebu pretučen tamnoputi azilant!

Crna Hronika -
Neslužbeno se saznaje da je pretučeni državljanin Ugande koji je tražio azil u Hrvatskoj

ZAGREB - Trojica nepoznatih napadača danas su napala su i pretukla tamnoputog muškarca (34) u tramvaju u ponedeljak kod Autobuske stanice u Zagreba. Policija je jednog uhvatila i traga za ostalima. Protiv napadača (23) je podneta krivična prijava zbog izazivanja nereda i podsticanja rasne mržnje.

Uz njega su, prema snimcima, verovatno bila još dva napadača, ali policija ih još traži. Neslužbeno se saznaje da je pretučeni državljanin Ugande koji je tražio azil u Hrvatskoj, smešten u Zagrebu, ali se ne zna se njegova adresa.

Banda rasista napala je azilanta u tramvaju oko 10 sati. Putnici su bili šokirani. Napadači su brzo izašli iz vozila i počeli da beže. Beg je snimio jedan od građana koji je i proslijedio snimak.

- Tukli su ga i brzo pobegli van da ih ne uhvate jer je vozač pozvao policiju - kaže čitatelj koji je htio da ostane anoniman. Napadnuti azilant izašao je iz tramvaja i s vozačem pričekao policijske službenike. Bio je u šoku. Kako je u blizini bilo puno ljudi, okupljenima je pokazao o kome je reči i gde su pobegli. Na sreću, nije bio teže povređen, pa nije došla Hitna pomoć. Policajci su ga odveli do stanice kako bi dao izjavu.

http://www.youtube.com/watch?v=s4GgJOVfaCI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja