BATROVCI: Skenerom otkriveno 18 kilograma marihuane
Foto: Carina

Uspeh carinika

BATROVCI: Skenerom otkriveno 18 kilograma marihuane

Crna Hronika -
Droga je otkrivena u utorak na izlazu iz Republike Srbije, u automobilu "ford mondeo" crnogorskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji, kao i njegov saputnik, poseduje i boravišnu dozvolu Crne Gore

BEOGRAD - Zahvaljujući snimku sa mobilnog skenera, na graničnom prelazu Batrovci je otkriven tovar marihuane težak 18 kilograma i sprečen još jedan pokušaj krijumčarenja droge, saopštila je danas Uprava carine.

Droga je otkrivena u utorak na izlazu iz Republike Srbije, u automobilu "ford mondeo" crnogorskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji, kao i njegov saputnik, poseduje i boravišnu dozvolu Crne Gore.

"Zbog više indikatora za sumnju, vozilo je upućeno na pregled skenerom, nakon čega je bilo jasno da se nešto nalazi u zadnjem braniku", navedeno je u saopštenju.

Kada su prosekli branik, carinici su zatekli specijalno izrađeni bunker i vratanca pričvršćena šrafovima. Pošto su skinuli šrafove i otvorili vratanca skrivenog bunkera ukazali su se paketi umotani u providnu celofan traku.U prisustvu pripadnika granične policije konstatovano je da se u tajnom bunkeru nalazila čak 34 paketa marihuane, teška ukupno 18.040 grama.

Droga, prekršioci i automobil predati su u dalju nadležnost policiji, istakla je Uprava carine, uz podsećanje da je proteklog vikenda, u noći između 20. i 21. decembra, sprečen gotovo isti pokušaj krijumčarenja 20 kilograma marihuane.Droga je tada otkrivena na izlazu istog graničnog prelaza, u automobilu "ford fokus" italijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao građanin sa ličnom kartom AP KiM i boravišnom dozvolom Italije.

Zahvaljujući snimku mobilnog skenera tada su otkrivena 23 paketa, teška ukupno 19.588 grama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track