2,11 PROMILA: Mioničaninu mesec dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju
Foto: Shutterstock

Novi Zakon o prekršajima

2,11 PROMILA: Mioničaninu mesec dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju

Crna Hronika -
Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od osam meseci, uz 14 kaznenih poena

VALJEVO - Prekršajni sud u Valjevu saopštio je danas da je M.M. iz mioničkog sela Rajković kažnjen sa mesec dana zatvora zbog toga što je vozio pijan.

Njemu je alkometrom utvrđeno da je vozio sa 2,11 promila alkohola u krvi, što je "stanje potpune alkoholisanosti". Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od osam meseci, uz 14 kaznenih poena.

Zatvorska kazna je izrečena shodno novom Zakonu o prekršajima, a izvršava se pre pravnosnažnosti jer je počinjen teži prekršaj iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a M. M. je već pravosnažno kažanjavan za iste ili slične prekršaje.

Prekršajni sud podseća da je 1. marta stupio na snagu novi Zakon o prekršajima po kojem se osobe koje načine teško delo protiv bezbednosti saobraćaja - bahata vožnja, preko 1,2 promila alkohola u krvi, prekoračenje brzine, vožnja bez dozvole odgovarajuće kategorije za određeno vozilo, direktno upućuju kod sudije za prekršaje. Kazne se po hitnom postupku određuju na licu mesta, čime se "izvršnost stavlja ispred pravnosnažnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track