AKCIJA KRAGUJEVAČKE POLICIJE: Zaplenjeno 91 kilogram duvana i više od kilogram eksploziva

Podnete krivične prijave

AKCIJA KRAGUJEVAČKE POLICIJE: Zaplenjeno 91 kilogram duvana i više od kilogram eksploziva

Crna Hronika -
Zaplenjeni duvan je bio zapakovan u najlonskim džakovima, u porodičnoj kući u Kragujevcu, odakle je trebalo da bude distribuiran uličnim preprodavcima, dok je eksploziv pronađen u Topoli skriven u jednoj od vikendica

KRAGUJEVAC - U dve odvojene akcije policija je u Kragujevcu i u Vinči kod Topole zaplenila 91 kilogram rezanog duvana i 1.470 grama eksploziva, saopštila je Policijska uprava u Kragujevcu.

Kriminalistička policija u saradnji sa poreskom policijom i tržišnom inspekcijom zaplenila je duvan, zapakovan u najlonskim džakovima, u porodičnoj kući u Kragujevcu, odakle je trebalo da bude distribuiran uličnim preprodavcima.

Kako je navedeno, sumnja se da je rezani duvan nabavila tridesetpetogodišnja Kragujevčanka u čijoj je kući i zaplenjen i protiv nje će, Osnovom tužilaštvu biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Eksploziv, koji je nakon operativnih saznanja policija u Topoli pronašla, bio je sakriven u vikendici dvadesetšestgodišnjeg meštanina Vinče.

Protiv njega i još dvojice izvršilaca sa područja opštine Topole umešanih u kupoprodaju eksploziva biće podnete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

"Sumnja se da eksploziv potiče iz rudnika olova i cinka "Rundik" kod Gornjeg Milanovca, u kome je jedan od osumnjičenih ranije bio zaposlen", navedeno je u saopštenju Policijske uprave Kragujevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track