Najnovije vesti

OTMICA MALE MAŠE: Otmičari hteli da bace dete preko ograde!
Foto: Printskrin

Svaka čast: Policija uradila lavovski posao

OTMICA MALE MAŠE: Otmičari hteli da bace dete preko ograde!

Crna Hronika
U jednom momentu su pokušali da izbace Mašu iz automobila i da nastave, ispričao ministar Stefanović, koji je lično učestvovao u poteri

BEOGRAD - Odmah nakon što je prijavljena otmica dvogodišnje Maše, gotova čitava policija podignuta je na noge! Blokiran je ceo Beograd, angažovana je i policija iz drugih gradova, objavljena je Mašina fotografija, i to je ubrzo dovelo do hapšenja troje otmičara.

 

Policija je pretresala sve automobile koji su odgovarali opisu.

 

BMW 3 primećen je na auto-putu, a na naplatnoj rampi u Šimanovcima, uočeno je dete u kolima koje je odgovaralo opisu otete devojčice.

 

Shvativši da su otkriveni, otmičari su dali gas i probili rampu, nakon čega je usledila potera.

 

Kad ih je policija stigla, muškarac je pokušao da s devojčicom u naručju pobegne u šumu - objašnjava za Kurir jedan od učesnika akcije.

 

Opsežnoj potrazi odmah se priključio i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je nedaleko od Šimanovaca snimao emisiju o bezbednosti saobraćaja.

 

- Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije. Brzo smo reagovali - rekao je Stefanović i dodao:

 

- Policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace devojčicu preko ograde pored auto-puta i da nastave da voze. Srećom, brzom intervencijom policije, izbegnut je najstrašniji scenario - kaže Stefanović.

 

Ministar je sinoć rekao da su otmičari imali originalne francuske pasoše i potvrdio saznanja Kurira da su odranije poznati policiji Francuske.

 

On je dodao da se još ne zna da li je slika u pasošu koji su pripremili za oteto dete zaista fotografija žrtve i precizirao da je dete na slici manje, ali da bi to mogla biti starija fotografija male Maše.

 

To će, kako je rekao, znati danas kad od francuskih kolega dobiju detaljne informacije o tom pasošu.

 

- Očekujemo punu krivičnu odgovornost, a ja se nadam i najteže sankcije - rekao je Stefanović za RTS i dodao da sledi istraga zašto je baš ovo dete oteto i zašto baš u ovom trenutku.

 

Ministar je kazao da se još ne zna koja zemlja je bila konačno odredište otmičara, ali da su krenuli najkraćom rutom prema Mađarskoj ili Hrvatskoj.

 

Uključio se u poteru... Stefanović sa Mašom i njenim ocem
Uključio se u poteru... Stefanović sa Mašom i njenim ocem


Ološ dolijao... Otmičari u policijskom kombiju
Ološ dolijao... Otmičari u policijskom kombiju

 

 

Vozilo sa kidnaperima i bebom dolazi na naplatnu rampu u Šimanovcima...
Vozilo sa kidnaperima i bebom dolazi na naplatnu rampu u Šimanovcima...... svesni da ih policija juri begunci se ne zaustavljaju...
... svesni da ih policija juri begunci se ne zaustavljaju...... vozač probija rampu i pokušava da umakne poteri
... vozač probija rampu i pokušava da umakne poteri 


RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...