ŠOKANTNO: Luku Bojovića su štitila trojica iz Vlade Srbije!
Foto: Beta

Zloglasni „zemunac“ izneo uznemirujuće optužbe

ŠOKANTNO: Luku Bojovića su štitila trojica iz Vlade Srbije!

Crna Hronika -
Sretko Kalinić juče pred Specijalnim sudom rekao da su optuženog Bojovića štitili dva funkcionera SPS i jedan iz Jedinstvene Srbije

BEOGRAD - Zloglasni pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koji je osuđen na 40 godina zatvora za učestvovanje u ubistvu premijera Zorana Đinđića, izneo je juče pred Specijalnim sudom šokantne optužbe da je Luka Bojović, dok je boravio u Srbiji, imao zaštitu u srpskoj policiji, ali i u Vladi.Kalinić nije otkrio imena ljudi koji navodno štite Bojovića, ali je rekao da je reč o dvojici funkcionera SPS i jednom članu Jedinstvene Srbije. Kako Kurir saznaje, pripadnik „zemunskog klana“ mislio je na dvojicu visokih funkcionera socijalista.

Sudi mu se u Španiji... Luka Bojović
Sudi mu se u Španiji... Luka Bojović

Dokazi- Bojovićevi materijalni tragovi ostali su prilikom pokušaja ubistva Zorana Nedovića Šoka, ali su oni sklonjeni. On ima odlične veze u policiji, ali i s trojicom iz Vlade, dvojica su iz SPS, a jedan iz Jedinstvene Srbije, ili se možda ta stranka zove i drugačije - izjavio je Sretko Kalinić tokom jučerašnjeg iznošenja završne reči pred presudu za tri ubistva počinjena 2004. u Beogradu.S druge strane, socijalisti na ove tvrdnje pripadnika „zemunskog klana“ ističu da sve što se kaže mora i da se dokaže.- Te ubice i kriminalci u sudu mogu da pričaju šta hoće, a najlakše je napadati socijaliste - kratak je bio Milutin Mrkonjić.

Bili na platnom spisku Bojovića...  Korumpirani političari
Bili na platnom spisku Bojovića... Korumpirani političari

Vređanje i provokacijeI portparol SPS Đorđe Milićević kaže da je Srbija pravna država, te da je za njega i njegove kolege važno samo ono što piše u konačnim sudskim presudama.Lider JS Dragan Marković Palma juče nije bio dostupan za komentar, dok poslanik njegove stranke Srđan Kružević kaže da ne želi da komentariše izjave kriminalaca.

Mrkonjić: Te ubice i kriminalci u sudu mogu da pričaju šta hoće, a najlakše je napadati SPS
Mrkonjić: Te ubice i kriminalci u sudu mogu da pričaju šta hoće, a najlakše je napadati SPS

Jučerašnje iznošenje završnih reči pred presudu koja će biti objavljena 19. maja više puta morao je da prekida sudija Vladimir Mesarović kako bi smirio učesnike koji su se međusobno vređali i provocirali. Tako je optuženi Kalinić za advokata Borivoja Borovića rekao da je „izopačen i da će završiti kao Dejvid Karadin“, glumac koji je preminuo tokom seksualne igre. Sudija je opomenuo istog optuženog i kad je izneo tvrdnju da je Simović homoseksualac.Priznao zločine Podsetimo, Kaliniću, Bojoviću, kao i Vladimiru Milisavljeviću i Milošu Simoviću sudi se zbog ubistva Branka Jeftovića Jorge, kao i zbog pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, koji su preživeli, ali su u tim vatrenim obračunima tokom 2004. u Beogradu nastradali njihovi telohranitelji. Kalinić je priznao zločine i optužio Luku Bojovića da stoji iza tih likvidacija jer je želeo da osveti ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. S druge strane, Simović je tokom suđenja tvrdio da je Kalinić sve izmislio „jer patološki mrzi Bojovića“.

Bolestan umKALINIĆ: UBIJAM ZA PET-ŠEST SEKUNDI...„Zemunac“ je na suđenju i dalje tvrdio da je Bojović u Španiji ubio i raskomadao telo Milana Jurišića, a zatim njegove ostatke bacio u reku Manzanares, iako ga je sud tih optužbi oslobodio.- Nisam mučio dok sam ubijao. Kad ubija Luka Bojović, to mučenje traje dva dana. Zna se moj recept, to su likvidacije koje traju pet-šest sekundi. Najduže je trajalo ubistvo Skoleta, i to dva minuta - rekao je Kalinić.

ZNA POZADINU Miloš Simović tvrdiTUŽIOCA BAŠ BRIGA KO JE NARUČIO UBISTVO ĐINĐIĆAMiloš Simović, drugi optuženi koji je juče prisustvovao završnici suđenja, zamerio je Tužilaštvu to da neće da reši političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića.- Još sam 2011. imenom i prezimenom rekao ko je naručio ubistvo Đinđića. Tužilaštvo nije pokazalo interesovanje jer nisu imali političku podršku - rekao je on, i dodao da je očigledno prioritet bila ova optužnica, za koju je jedini dokaz iskaz Kasapina Kalinića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track