Arkan ubijen zbog Lazetića?!
Foto: Profimedia, Kadić

Njuzvik istraživao detalje ubistva Ražnatovića

Arkan ubijen zbog Lazetića?!

Crna Hronika -
Željko Ražnatović i Zoran Uskoković Skole posvađali se zbog podele 10 miliona maraka od prodaje fudbalera Obilića

BEOGRAD - Zoran Uskoković Skole jedan je od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana posle svađe zbog podele novca od transfera fudbalera Obilića Nikole Lazetića. Ovo je jedan od mogućih motiva jer je u igri bio veliki novac, a drugi motiv je interes delova državne bezbednosti da Arkan bude ubijen, piše srpski Njuzvik. Prema saznanjima ovog nedeljnika, Arkan je ponudio Skoletu samo milion maraka, od ukupno deset, kolika je bila zarada od prodaje, pa je Uskoković naručio njegovo ubistvo. Uskokovića su nekoliko meseci posle Arkanove likvidacije ubili članovi „zemunskog klana“.- Skole i Arkan su se posvađali zbog Nikole Lazetića i njegovog transfera, koji je vredeo čak 10 miliona maraka. Skole je očekivao da će novac podeliti pola-pola, ali mu je Arkan rekao: „Da li si zadovoljan milionom?“, na šta je on odgovorio da je to u redu, iako je bio nezadovoljan i iznerviran tom za njega uvredljivom ponudom - priča jedan od Skoletovih prijatelja, a prenosi Njuzvik.Odmah posle sastanka sa Arkanom, Uskoković je prokomentarisao svom prijatelju: „Ovaj hoće da me ukloni. Moraćemo mi...“ Ubrzo, Arkan je ubijen u hotelu „Interkontinetal“ 15. januara 2000, kao i Milenko Mandić Manda i Dragan Garić, a Uskoković nije ni dobio obećani milion.

Dobrosav Gavrić
Dobrosav Gavrić

Važna uloga DBIpak, Skole je negirao da je u sukobu sa Arkanom i da je on naručio njegovo ubistvo.- Arkan i ja smo bili dobri prijatelji. Imali smo zajedničke poslove vezane za fudbal, ulagali smo u dobre igrače. Nikada nismo razmenili ružnu reč. Kada je ubijen, zvao sam Cecu i izjavio saučešće. Bez ikakvog povoda sam označavan kao organizator tog ubistva i niko u istrazi me nije ni pomenuo - pričao je tada Skole.Njuzvik u najnovijem broju prenosi i drugu verziju Arkanovog ubistva - da je njegova likvidacija smišljena u delu Državne bezbednosti.- Na pitanju „da li znate ko je pružio logistiku napadačima posle ubistva“ počivala je tvrdnja da je DB naručio Arkanovo ubistvo jer je tada bio velika opasnost za Miloševićev režim. Ne samo što bi eventualno pružio pomoć opoziciji u svrgavanju vlasti već je i mnogo znao o umešanosti Miloševića u ratne zločine. Služba je, navodno, načula da je Arkan hteo da Hagu potvrdi vezu njegove garde i režima. Naravno, Skole je već bio debelo motivisan da mu dođe glave, kao i čitava ekipa koja je učestvovala u organizaciji ubistva - rekao je nekadašnji operativac kriminalističke policije za Njuzvik.Boža Spasić, bivši operativac DB, ne isključuje mogućnost da je između Skoleta i Arkana bilo antipatija ili sukoba zbog novca.- Uprkos tome, ne verujem da je Skole organizovao Arkanovo ubistvo, već delovi DB. Uostalom, Skole nije bio kapacitet da organizuje operaciju kao što je bilo Arkanovo ubistvo - kaže Spasić.

Veliki novac u igriSportski komentator Milojko Pantić veruje da je za Arkanovu smrt odgovorna Državna bezbednost.- Njega su niz vodu pustili oni kod kojih je Arkan i bio u službi, a to su DB i BIA. Kada je DB videla da se mnogo osilio, rekla je: „Likvidirajte ga“ - kaže Pantić.Lazetić je odbio da prokomentariše priču o njegovom transferu.

SačekušaSKOLETOVO UBISTVO27. aprila 2000. ubijen je Zoran Uskoković Skole zbog osvete za ubistvo Željka Ražnatovića ArkanaSkole je stradao u vatrenom okršaju na Vidikovcu, a s njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Miloš StevanovićLikvidaciji je prethodila gotovo filmska jurnjava automobilima po graduZa ubistvo Uskokovića i Stevanovića optuženi su, kao neposredni izvršioci, pripadnici „zemunskog klana“ Sretko Kalinić i Nikola Bajić

Ubice

OSUĐENI GAVRIĆ U BEKSTVUŽeljko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“. U isto vreme ubijeni su i Milenko Mandić Manda, Arkanov prijatelj, i Dragan Garić, telohraniteljZa zločin su 2006. osuđeni Dobrosav Gavrić kao izvršilac na 35 godina zatvora i saučesnici Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi na po 30 godinaGavrić je uhapšen u Južnoj Africi i čeka na izručenje, Đuričić je u bekstvu, a Nikolić je na izdržavanju kazne

Ceca Ražnatović

SVE SE SVODI NA REKLA-KAZALA Arkanova udovica, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, kaže da očekuje od države da da završnu reč o smrti njenog muža.- Znate da sam rešila da ne komentarišem ništa na tu temu. Ostavila sam državi da rešava to. Kao što i sami vidite, i posle 15 godina stvari se svode na rekla-kazala - kratko je prokomentarisala Ceca za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track