VLASNIK ISKRE IZ HERCEGOVAČKE: Smrt čuvara me je uzdrmala
Foto: Zorana Jevtić

Rušenje Savamale

VLASNIK ISKRE IZ HERCEGOVAČKE: Smrt čuvara me je uzdrmala

Crna Hronika -

BEOGRAD - Vest da je čuvar objekata u Hercegovačkoj ulici Slobodan Tanasković (58), jedan od svedoka nerasvetljenog rušenja u Savamali preminuo, uznemirila je vlasnika firme "Iskra" Dušana Miljevića, čija je zgrada uklonjena u istoj noći.

Tanasković je preminuo juče u popodnevnim satima na VMA, nakon kratke bolesti, što je u vlasnicima srušenih objekata u Savamali izazvalo strah za sopstveni život.

- Nisam lično poznavao Slobodana Tanaskovića, bio je angažovan od agencije za obezbeđenje koja čuva "Iskru", ali njegova smrt me je veoma pogodila i dodatno zabrinula. Kad se sabere činjenica da je Slobodan bio jedan od malobrojnih svedoka događaja s fantomkama u noći između 24. i 25. aprila, plus činjenica da ni mesec dana kasnije nemamo nikakav odgovor nadležnih šta se desilo, to zajedno izaziva ozbiljnu zabrinutost - kaže Dušan Miljević, vlasnik porušenog predstavništva firme "Iskra".

Miljević navodi da je preko Slobodanovih kolega, koji su bili s njim u noći kad mu je pozlilo i koji su ga kasnije obilazili na VMA, saznao kako je nesrećni čuvar preminuo.

- Pre nekoliko noći mu je iznenada pozlilo i kolabirao je. Hitna pomoć je konstatovala predinfarktno stanje i odvezla ga na VMA. Prve vesti su bile da ga drže na kardiologiji, a posle mi je rečeno da je prebačen na drugo odelenje jer ima problema s crevima. Slobodanove kolege su mi rekle da je nekoliko dana bio vezanih ruku i nogu i da je nepovezano govorio. Juče kad su ga obišli, sestra je rekla da se oporavlja. Kad su danas kolege otišle da ga obiđu, rekli su im da je juče preminuo - objašnjava on, dodajući da su lekari kao uzrok smrti naveli upalu pankreasa.

Zabrinut, kako kaže čudnim razvojem događaja, Miljević se odmah po saznanju o smrti čuvara obratio Zaštitniku građana Saši Jankoviću, kao i Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

- Ne znam baš ništa pouzdano o okolnostima i uzrocima smrti nesrećnog Slobodana Tanaskovića. Očekujem i nadam se da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. Ali, znam da je i inače velika, neizvršena, a nesporna obaveza nadležnih da javnosti Srbije objasne šta se sve krije iza događaja u noći 25. aprila, od danas još veća, mnogo veća - naveo je Šabić na svom blogu na sajtu B92.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je obećao da će nadležni organi još upornije raditi na rasvetljavanju događaja, kao i da postoji napredak u istrazi.

Podsetimo, nepoznata lica su u noći između 24. i 25. aprila bagerima srušile više objekata u Hercegovačkoj ulici, na površini od oko 1.000 kvadratnih metara u beogradskoj četvrti Savamala.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja