DAN POLICIJE: Spremni za borbu protiv terorizma
Foto: Damir Dervišagić

Spektakularna manifestacija u Makišu

DAN POLICIJE: Spremni za borbu protiv terorizma

Crna Hronika -

Kriminalci se u Srbiji ne smeju osećati sigurno, poručio je ministar policije Nebojša Stefanović

BEOGRAD - MUP Srbije proslavio je juče u Nastavnom centru u Makišu, u prisustvu najvećih državnih zvaničnika, dan policije.Prikazano je sedam vežbi, a led su pred brojnim posetiocima probili studenti Kriminalističko-policijske akademije sa evropskom prvakinjom u džudou Milicom Nikolić. Zatim su nastupili pripadnici Žandarmerije, koji su publici predstavili borilačke veštine. Posetioci su mogli da vide i spremnost policije da reaguje u kritičnim situacijama kao što su otmice, oružane pobune, pljačke.

Posebnu pažnju izazvala je vežba pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji su pokazali da su spremni da rešavaju talačke krize i hapse teroriste. Usledio je defile Konjičke brigade, a pripadnici Interventne brigade demonstrirali su poteru za odbeglim i naoružanim pljačkašima.

Ministar policije Nebojša Stefanović kazao je da je u poslednje vreme bilo 16.700 krivičnih dela manje nego prošle godine, a da je broj ubistava smanjen za čak 23 odsto u odnosu na prošlu godinu.- Trideset kriminalnih grupa je uhapšeno, čime smo poručili da se nijedan narko-diler ne sme osećati sigurno. Policija je ogromnim radom povratila poverenje građana - kazao je Stefanović.On je dodao da je policija u svom radu imala i uspona i padova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track