Najnovije vesti

PRIGOVOR MLADIĆEVE ODBRANE: Nismo ni svedoke ispitali, a dokazni postupak završen
Foto: AP

Ignorisani četiri puta u Haškom tribunalu

PRIGOVOR MLADIĆEVE ODBRANE: Nismo ni svedoke ispitali, a dokazni postupak završen

Crna Hronika

HAG - Odbrana Ratka Mladića uputila je danas prigovor Sudskom veću Haškog tribunala zbog okončanja njenog dokaznog postupka ukazujući da odbrana nije završila ispitivanje svih svedoka.

Odbrana u podnesku navodi da je Sudsko veće četiri puta ignorisalo njene zahteve i želju da pred sud izvede još trojicu svedoka, kao i da nije iskoristila dodeljene sate za iznošenje dokaza, kaže se u saopštenju Tribunala.

Odbrana traži razumno objašnjenje o okončanju dokaznog postupka i naglašava da ona nije završila iznošenje dokaza te da bi okončanje postupka odbrane u ovoj fazi predstavljalo grubo kršenje prava na fer suđenje.

Do kraja suđenja Mladiću ostaje da tužioci i branioci ulože završne podneske i održe završne reči.Raspravno veće je odbrani i optužbi dalo rok do 25. avgusta da se izjasne koja bi kazna bila primerena, ako bi Mladić bio proglašen krivim.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), optužen je za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...