SASLUŠAN ORTOPED IZ LOZNICE Dr Bojanić: Nisam kriv za smrt deteta (8)
Foto: Privatna Arhiva

Doktor u policiji

SASLUŠAN ORTOPED IZ LOZNICE Dr Bojanić: Nisam kriv za smrt deteta (8)

Crna Hronika -

Lekar kojeg je otac dečaka okrivio za smrt negirao propust u lečenju. Ukoliko tužilac utvrdi da ima elemenata za krivično gonjenje, on će biti i uhapšen

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped lozničke bolnice, koga su roditelji preminulog Radenka optužili za dečakovu smrt, saslušan je juče u policiji u Loznici, gde je negirao odgovornost za smrt deteta.

- Bojanić je saslušan u svojstvu građanina, a ispitivanje je obavljao dežurni tužilac. Kako nezvanično saznajemo, doktor Bojanić je pokušao da objasni da nije bilo propusta u njegovom radu i zbrinjavanju malog Radenka - saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

Policija je takođe obavila informativne razgovore sa još nekoliko lekara iz lozničke opšte bolnice, a nakon što zapisnici budu prosleđeni tužilaštvu, biće poznat i dalji tok postupka.- Nijedan lekar i dalje nema status osumnjičenog zbog nesavesnog lečenja dečaka, već će to biti poznato nakon što policija završi predistražne radnje i prikupljene informacije prosledi tužilaštvu. Ukoliko tužilac utvrdi da ima elemenata za krivično gonjenje Bojanića, protiv njega će istog trenutka biti podneta krivična prijava, a potom i pokrenuta istraga. Nije isključeno da tad bude naloženo i njegovo hapšenje - dodaje naš izvor.Ukoliko se ispostavi da je kriv, Bojanić bi mogao da odgovora za krivično delo nesavesnog pružanja lekarske pomoći i teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do 12 godina.Doktor Bojanić se danima krio od javnosti, čak je naprasno uzeo i godišnji odmor u bolnici. Međutim, kako Kurir saznaje, policija ga je sve vreme držala na oku i u svakom trenutku znala gde se nalazi kako bi se izbeglo njegovo eventualno bekstvo.Kako saznajemo od izvora iz lozničke opšte bolnice, Bojanić je dugo godina vedrio i oblačio u ovoj ustanovi.- Ponašao se kao da mu je sve dozvoljeno. Dugo godina je radio i kao veštak medicinske struke u pojedinim sudskim postupcima, a nije tajna da su njegova veštačenja i nalazi često stvarali brojne kontroverze. Pričalo se da je korumpiran, kao i da je izdavao lekarska uverenja zahvaljujući kojima su pojedini osuđenici odlagali zatvorsku kaznu - ispričao je za Kurir izvor iz bolnice.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

VOJNIČKI REŽIM ZA VLADU: Za ministre u Nišu pripremili šipak!

OPŠTI RAT Đukanović: Živković ima sklerozu! Živković: Ti si, bre, za motiku

KAKO BI DANAS GLASALI: Za Vučića pola Srbije, DS jedva na cenzusu

BAHATO IŽIVLJAVANJE: Mirović baca 15 miliona na luks vozila, ima i grejanje za zadnjicu!

PARANOJA Zoran Marjanović: Strahujem da će ubica oteti moju Janu!

DARA IMALA SAOBRAĆAJKU: Imam potres mozga!

EKSKLUZIVNO MRKONJIĆ PROPEVAO: Snima duet s Bekutom

TRENER PARTIZANA MI IZVREĐAO DETE: Ti si niko i ništa

POČINJE EVROLIGA: Zvezdin juriš na milion evra

Poklon dodatak

DANAS UZ KURIR: Najbolje srpske torte

Ne propustite zbirku recepata za vrhunske torte

Poklon dodatak koji dobijate danas uz Kurir namenjen je svima koji vole i prave torte.

Izabrali smo i na jednom mestu sakupili 22 recepta za vrhunske torte kao što su: Vasina, Grilijaš, Reforma, Aleksandar, Svilena, Bakina, Panj itd.

Sezona slava je pred nama, pripremite slatko iznenađenje za goste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track