Najnovije vesti

PECONI UPUCAN SA 5 METAKA: Napadač sedeo za susednim stolom

Poznati biznismen povređen u centru Beograda

PECONI UPUCAN SA 5 METAKA: Napadač sedeo za susednim stolom

Crna Hronika

Posle žučne rasprave, u kojoj su letele i stolice, vlasnik TV Hepi Predrag Ranković u hotelu „Prag“ pogođen u nogu sa pet metaka, a glava mu povređena kada ga je napadač gađao flašom

BEOGRAD - Poznati privrednik i vlasnik TV Hepi Predrag Ranković Peconi (55) ranjen je sinoć u u hotelu „Prag“ u Ulici kraljice Natalije. On je potom, pošto je sa pet metaka pogođen u nogu, prebačen u Urgentni centar i van životne opasnosti je.

Nezvanično, Peconi je sedeo u restoranu hotela s nekoliko muškaraca, među kojima je bio i Srđan Milovanović iz TV Kopernikus. Nešto posle 20 sati počela je žestoka rasprava, kada ga je napao čovek koji je sedeo za susednim stolom.

Pobegao u metežu

- Ubrzo je nastao haos jer je taj muškarac izvadio pištolj i uperio ga ka Rankoviću, a muškarci koji su bili u društvu s njim su pokušali da spreče napadača da puca gađajući ga stolicama. Međutim, on je uspeo da ispali više hitaca ka Rankoviću, posle čega je iskoristio metež i paniku da pobegne - rekao je izvor Kurira.

Prebačen limuzinom

 

Ranković je odmah posle incidenta svojom limuzinom prebačen u Urgentni centar, bio je komunikativan, a tokom večeri je operisan i van životne opasnosti je. Prema prvim nezvaničnim informacijama zadobio je pet prostrelnih rana, njemu je naprsla butna kost i kosti u stopalu. Osim povreda zadobijenih u pucnjavi, Ranković je, nezvanično, zadobio i povrede po glavi jer ga je napadač gađao flašom, kao i posekotine po rukama. Sumnja se da je pucnjavi prethodila tuča.

- U hotelu „Prag“ došlo je do pucnjave u kojoj je P. R. (55) ranjen u nogu - saopštilo je MUP i dodao da se intezivno radi na rasvetljavanju slučaja i pronalaženju napadača.

Kao da je pukla petarda

Odmah posle pucnjave na lice mesta su došle jake policijske snage, koje su blokirale hotel ne dozvoljavajući gostima da uđu i izađu dok je trajao uviđaj. Brojne patrole češljale su okolinu i druge delove grada uz rigoroznu kontrolu automobila u saobraćaju.

- Začuo sam više prasaka poput petardi, a da se radi o pucnjavi u hotelu, shvatio sam kad je došla policija pod rotacijom. U jednom trenutku video sam i sivi „audi“ koji velikom brzinom odlazi uz ulicu, verovatno u Urgentni - ispričao je za Kurir radnik u obližnjem lokalu.

Zasad nije poznato šta je bio povod rasprave, a potom i pucnjave  u kojoj je povređen  Ranković.

 

FOTO: Andrej Zorec
FOTO: Andrej Zorec

Na isti dan
BAŠ JUČE PONIŠTENA PRODAJA „PRAGA“

Ministarstvo privrede saopštilo je juče da je poništilo prodaju 32,6 odsto akcija „Praga“ kompaniji „Kopernikus sistemi“, koji su platili 5,2 evra po akciji, a njihova cena je na tržištu porasla na 14 evra. Na Beogradskoj berzi je 13. marta, tri dana posle te prodaje udela „Kopernikus sistemima“, prodato 64,1 odsto „Praga“, koje je posedovao „IB investment“, a koji je vlasničke hartije prodao „Kopernikusu“. Ministarstvo je pre potpisivanja ugovora poništilo prodaju 32,6 odsto akcija jer njome oštećen budžet Srbije.

 

FOTO: Andrej Zorec
FOTO: Andrej Zorec

FOTO: Andrej Zorec
FOTO: Andrej Zorec

Gužva ispred Urgentnog centra
PODRŠKA SA SVIH STRANA

Ispred i unutar Urgentnog centra vladalo je gotovo opsadno stanje, pošto je došao veliki broj Peconijevih prijatelja, koji su čekali vesti o stanju biznismena, ali i zbog obezbeđenja i policije, koja je u jednom trenutku udaljila novinare iz kruga bolnice. Među prisutnima su bili i producent „Granda“ Žika Jakšić, pevač Aco Pejović, Branko Ružić iz SPS a povređenom Rankoviću upućene su brojne poruke podrške i pozivi poslovnih saradnika i prijatelja iz zemlje i inostranstva.

 

 

SAKUPITE SVOJU KOLEKCIJU SVETINJA

 

DANAS POKLON UZ KURIR NAJLEPŠE IKONE HILANDARA: Najstarija mozaička ikona Bogorodice sa Hristom

 

Od danas Kurir svaki dan poklanja najlepše ikone Hilandara

 

Najuticajnije dnevne novine u Srbiji od danas svojim čitaocima poklanjaju seriju ikona izabranih od oko petsto dela koja se čuvaju u manastirskoj riznici Hilandara.

 

Svaka ikona ima svoju vrednost i značaj, a prva koju poklanjamo danas je mozaička ikona Bogorodice sa Hristom, poznata kao Bogorodica Odigitrija, za koju se veruje da je nastala početkom 13. veka.

 

Ime ove Bogorodice nosio je Hilandar od obnove pod Nemanjom i Savom. Urađena je u mozaiku, a bogatstvom upotrebljenog materijala nadmašivala je sve ostale Hilandarske ikone, jer više nijedna, do kraja srednjeg veka, nije bila urađena u mozaiku.

 

Strogošću svojih crta, ozbiljnošću izraza i upečatljivim pogledom krupnih očiju, izazivala je poštovanje.

 

Pretpostavlja se da je upravo pred njom preminuo Simeon Nemanja koji je pred smrt, po svedočenju Hilandarca Domentijana, zatražio da mu se donese ikona Bogorodice kako bi joj predao svoj duh.

 

Narednih dana, pronaći ćete u Kuriru čuvene ikone: Isusa Hrista Spasitelja, Bogorodice Trojeručice, Svetog Arhanđela Gavrila, Svetog jevanđelista Mateja, Svetog jevanđelista Luke i druge.

 

Čitajte Kurir i iskoristite jedinstvenu priliku da sakupite svoju kolekciju svetinja iz Hilandara!

 

E. K.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

KURIR TV SA LICA MESTA! UPUCAN PECONI U BEOGRADU: Posle svađe 5 METAKA U NOGE!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...