ULOV VREDAN MILION EVRA: Srpski carinici zaplenili više od 250.000 tabli leka za potenciju
Foto: Uprava Carina Srbije

Presečen šverc kamagre

ULOV VREDAN MILION EVRA: Srpski carinici zaplenili više od 250.000 tabli leka za potenciju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili da u zemlju uđe tovar krijumčarenih lekova, od kojih je najviše bilo leka za potenciju "kamagra 100" vrednih gotovo milion evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Najviše je bilo leka za potenciju "Kamagra 100", čijih je 40.000 tabli prijavljeno, a u tovaru se nalazila šest puta veća količina, jer, carinici su pronašli ukupno 253.800 tabli, a procenjena vrednost te količine Kamagre je gotovo 850.000 evra.

U tovaru se takođe nalazilo i 1.000 kutija leka "Cenforce 200" koji uopšte nije bio prijavljen, kao ni 500 kutija leka "Sildalis" koji se takođe koriste kod problema sa potencijom, a vrednost samo tog dela neprijavljenog tovara procenjena je na 130.000 evra, dok je dokumentacija sa garancijom izdatom u Makedoniji navodila ukupnu vrednost tovara od svega 7.000 evra.

Carinici su kontrolom kamiona aerodromskog prevoznika iz Skoplja uočili neslaganja, te je za neke lekove utvrđeno da ih ima više nego što je u dokumentaciji prijavljeno, dok je bilo i nekih koji uopšte nisu bili prijavljeni, a otkriveni su u tovaru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track