NESVAKIDAŠNJA PLJAČKA U SREMSKOJ MITROVICI: Prerušen u lekara ušao u porodilište, ukrao bensedin i opljačkao trudnicu koja čeka porođaj!
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

NESVAKIDAŠNJA PLJAČKA U SREMSKOJ MITROVICI: Prerušen u lekara ušao u porodilište, ukrao bensedin i opljačkao trudnicu koja čeka porođaj!

Crna Hronika -

SREMSKA MITROVICA - Nepoznati muškarac u noći između srede i četvrtka oko tri sata ušao je u porodilište Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i ukrao ampule "bensedina", a usput je trudnici koja uskoro treba da se porodi ukrao 20 evra.

Zasad neidentifikovani lopov liftom je ušao u mitrovačko porodilište i ukrao kutiju sa deset ampula "bensedina". Iz apartmana u kome je boravila pacijentkinja koja čeka porođaj, i koja je u tom momentu spavala, lopov je ukrao novac.

"Moja žena, koja leži na tom odeljenju, kaže da je ispala prava drama. Navodno je uzeo i doktorski mantil da bi prošao neprimetno", kaže suprug jedne od porodilja.

Od zaposlenih u ovoj medicinskoj ustanovi saznaje se da je lopova snimila kamera kod portirskih prostorija na ulazu u bolnicu.

Služba obezbeđenja Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici slučaj je odmah prijavila policiji, koja, nezvanično, još traga za počiniocem, za koga se veruje da je zavisnik od droge.

foto: Profimedia

"Nemoguće je sprečiti ovakve situacije koje su, nažalost, sve češća pojava u našim bolnicama i domovima zdravlja, jer je narkomanija pošast ovog društva. Ljudi cirkulišu po odeljenjima, obilaze pacijente, donose pidžame, lekove, otvara se istorija bolesti, tu je rodbina, i provuku se i nepoželjne osobe. Mi ne možemo bolnice pretvoriti u zatvore, niti imamo uslova da zaposlimo po 50 radnika obezbeđenja da naoružani dežuraju pred svakim odeljenjem" - kaže prim. dr Duško Madžić, načelnik Službe ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici regionalna je zdravstvena ustanova za ceo Srem i ima 16 službi i 530 kreveta.

Lekari se žale da novca nema ni za osnovne potrebe, skener, magnetnu rezonancu, dodatna vozila Hitne pomoći, zapošljavanje lekara i medicinskih sestrara, a kamoli za proširenje službe obezbeđenja.

Direktor mitrovačke bolnice prim. dr Živko Vrcelj naglašava da Odeljenje zaštite i obezbeđenja broji osmoro zaposlenih, kao i da bolnica koristi usluge jedne mitrovačke privatne agencije za obezbeđenje čiji radnici dežuraju u periodu od 22 sata do 6 sati ujutro.

(Kurir.rs/Blic, Narcisa Božić, Foto: Zorana Jevtić, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beograđani, pazite se ovog džeparoša! Snimljena bestidna krađa u gradskom prevozu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja